Şenyaşar ailesine keyfi bir engelleme daha

Adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde 10 gündür oturma eylemi yapan Şenyaşar ailesi, bu kez belediyenin adliye önünü araç trafiğine kapattığı gerekçesiyle polis engeliyle karşılaştı.

10 gündür eylemde olan Şenyaşar ailesi çeşitli gerekçeler oluşturularak engellenmeye devam ediyor. Eylemin onuncu gününde bu kez Urfa Belediyesi’nin adliye önünü yaya ve araç trafiğine kapattığı gerekçesiyle engel çıkarıldı.

Bu engelden önce Şenyaşar ailesini CHP’li bir heyet ziyaret etti. Urfa Barosu önünde gerçekleşen dayanışma ziyaretine, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Ankara Milletvekilleri Gamze Taşçıer ile Servet Ünsal, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, İzmir Milletvekili Sevda Erden ve Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık katıldı. Heyet, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Şenyaşar ailesi, Urfa Barosu önünden adliye önüne geri dönmek isterken polisin engeliyle karşılaştı. Polisler, Urfa genelinde kamu binalarının etrafında eylem ve etkinlik yasağını engellemeye gerekçe olarak sundu.

Tepki gösteren Ferit Şenyaşar, "Biz adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, isterseniz gözaltına alın" dedi.

Polisin beklettiği yerde oturma eylemine geçen Emine Şenyaşar ise, "Yeter artık, bu devlet nerede? Adalet nerede? Benim çocuklarım nerede? Fadıl'ım nerede?" diye tepki gösterdi.

Polisler daha sonra Urfa Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı adliye önünün araç ve yaya trafiğine kapatıldığına dair kararı ibraz ederek, aileyi adliye önünden uzaklaştırdı.

Aile belediye bariyerleri önünde eylemini sürdürmeye devam etti. Polisin gerekçe olarak öne sürdüğü karara rağmen Şenyaşar ailesinin dışında herkes olağan seyrinde adliyeye giriş çıkış yaptığı gözlendi.