Açlık grevindeki tutsaklar: AKP-MHP'ye karşı sandığa gidelim

Mardin Cezaevi’nde açlık grevinde olan 142 tutsak, yarın tüm halkı AKP-MHP'ye karşı sandıklara gitmeye çağırdı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı açlık grevinde olan 142 tutsak adına gönderilen mesajda, fedai eylem düzenleyen tutsakların ailelerine başsağlığı dilendi. Yarın yapılacak seçimlere dikkat çeken tutsaklar, halkı sandık başına giderek, AKP-MHP ittifakına karşı iradelerini ortaya koymaya çağırdı.

'DİRENİŞİMİZ SÜRECEK VE KAZANACAĞIZ'

"Mardin Zindanı Siyasi Tutsakları" imzasıyla gönderilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemimizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Mardin Zindanında 142 yoldaşımızla birlikte sürdürdüğümüz mücadeleyi büyük bir inanç ve kararlılıkla sürdürdüğümüzün en büyük örneği Zülküf Gezen, Zehra Sağlam, Ayten Beçet ve Medya Çınar yoldaşlarımızdır. Yoldaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, başta halkımız olmak üzere yoldaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. AKP-MHP faşist blokunun yoldaşlarımızın taziyelerini dahi engellemesi bir kez daha insanlık dışı yöntemleri arasında yer almıştır. Bunlara rağmen dost ve düşman herkes bilsin ki; mücadelemizi sürdürecek, zafer bizim olacaktır.

'SEÇİM SONUÇLARI TECRİDİ ETKİLER'

31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkılması tecridin kırılması anlamında önemli bir eşik olacaktır. Seçim sonuçları sürdürdüğümüz mücadelemizde zindanlara büyük bir moral olacak, mücadelemizin bugünden itibaren yeni bir aşamaya taşınmasında önemli bir etken olacaktır. Bu nedenle halkımızı 31 Mart yerel seçimlerinde faşist bloka karşı sandığa gitmeye, oyuna sahip çıkmaya ve tecridin kırılması için başlattığımız direnişimize sahip çıkmaya davet ediyoruz."