Adalet Nöbeti: Gemlik'e yürüyüşle tecridi kıracağız!

Ailelerin Adalet Nöbeti’ne katılan HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Abdulvahap Bal, "Gemlik'e yürüyüşle tecridi kıracağız" dedi.

Hasta ve infazı ertelenen tutsakların ailelerinin sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 71. gününde İzmir Buca Kırıklar Cezaevi önünde devam etti. Cezaevi önünde bir araya gelen aileleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak ve Torbalı ilçe yöneticileri ziyaret etti.

Aileler, “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutsaklara özgürlük)” yazılı önlükler giyerken, sık sık, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Bijî berxwedana zindana”, “Hak hukuk adalet” sloganları attı.

HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Abdulvahap Bal, tecridin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden bütün topluma yayıldığını söyledi.

Cezaevlerinde tutukluların tedavilerinin sağlanmadığını ve tahliye edilmediklerini aktaran Bal, "Burada anneler uzun zamandır Adalet Nöbeti tutuyor. Annelerin talebi hukukidir, biz de bu taleplerin arkasındayız. Biz de başta cezaevinde yaşanan baskılara ve insanlık suçu olan tecride karşı Gemlik'e yürüyüş yapacağız, bu tecridi kıracağız” diye konuştu.

HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Azize Çelebi ise ailelerin taleplerini sahiplendiklerini söyledi.