Adalet Nöbeti: Katiller dışarıda, çocuklarımız tedavi bile edilmiyor

İzmir’de 70’inci gününde Adalet Nöbeti eylemini sürdüren aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebini yineledi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınları İzmir Barosu önünde eylemlerine devam etti.

Adalet Nöbeti’nin 70’nci gününde bir konuşma yapan tutsak yakını Hanım Sever, tutsakların Afyon ve Kırıklar cezaevlerinde açlık grevine girdiklerini hatırlattı.

Tutsakların baskı altında olduğunu sözlerine ekleyen Sever, “Çocuklarımızın infazı tamamlanmasına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Çocuklarımız hastalanıyor tedaviler sağlanmıyor. Her defasında bir engel çıkarıyorlar. Tutukluların yemekleri verilmiyor. Sağlıklı beslenemiyorlar” dedi.

Sever sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevlerinde birçok cenaze çıktı. Açlık grevleri başlamış. Eğer bu baskılar devam ederse çocuklarımızın cenazeleri çıkmaya devam edecek. Katiler, mafyalar, tecavüzcüler dışarda geziyor. Çocuklarımızın tedavileri bile sağlanmıyor. Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı ellerini vicdanına koysun. Bu yaşananlara dur desinler. Biz anneler ölene kadar her yerde çocuklarımızın arkasında olmaya devam edeceğiz.”