AKP'den 4 sivili katleden polise 'başarı' belgesi!

4 sivili katleden Polis İ.M. ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Bakanlık, mahkemeye katil polisle ilgili başarı belgelerini gönderdi!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 8 Ekim 2016 tarihinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde Özel Harekat Polisi İ.M.’nin kullandığı zırhlı araçtan açılan ateş sonucu Serhat Buldan, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü ve Aydın Tümen yaşamını yitirmişti. Şemsettin Kaya ile Mehmet Ali Kaya isimli kişiler de yaralanmıştı. 

Katliamla ilgili açılan davada ise bir skandal yaşandı.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilen yargılamada mağdur avukatlarının talebi üzerine mahkeme, sanık polis hakkında idari soruşturma açılıp açılmadığını İçişleri Bakanlığı’na sordu.

Bakanlık, mahkemenin bu talebine yanıt olarak sanık Polis İ.M.’ye Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından daha önce verilen 'takdir ve başarı' belgelerini gönderdi. 

SOYKIRIMCI SALDIRILARA KATILMIŞTI

Bakanlık, İ.M.’nin Şırnak’ın Silopi ilçesinde Aralık 2015 ile Ocak 2016 tarihleri arasındaki soykırımcı saldırılar sırasında başarı ve takdir belgeleri aldığını belirtip, 'hizmetlerini' övdü.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Silopi Kaymakamlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İ.M.’ye vermiş olduğu takdir ve başarı plaketlerinde, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna göstermiş olduğunuz yiğitlik ve cesaretle Türk milletinin varlığının, birlik ve beraberliğini ve vatan sevgisinin en eşsiz sembolü oldunuz” ifadeleri yer alıyor.

Belgelerde, 'vatan sevgisi'nden söz edilirken, Türk milleti adına teşekkür ediliyor ve "başarılarının devamı" dileniyor.

İ.M. katliam sonrası tutuklanmış, 1 yıl bile tutuklu kalmadan tahliye edilmişti.