AKP, mültecileri sınıra taşımaya devam ediyor

AKP-MHP'nin kararıyla Edirne’ye taşınan binlerce mültecinin Pazarkule Sınır Kapısı’na gelişi sürüyor.

Türk devletinin İdlib'deki kayıplarından sonra Avrupa sınırına taşınan mültecilerin Edirne'ye gelişi sürüyor. İstanbul'dan taksi, otobüs ve trenlerle Edirne'ye taşınan mültecilerin sayısı her geçen saat artıyor. Şu ana kadar binlerce mülteci Pazarkule Sınır Kapısı’na taşınırken, Yunanistan askerleri Kastanies Sınır Kapısı'nı yaya ve araç trafiğine kapattığı için yüzlerce mülteci tampon bölgede bekliyor.

ASKER BARİYERLERİ KALDIRDI

Edirne'de bu sabah geçişlere kapatılan Pazarkule Sınır Kapısı yolu öğle saatlerinde yeniden açıldı. Jandarma ekipleri, bariyerleri kaldırarak, gelen mültecilerin geçişlerine izin vermeye başladı. Yolun açılmasıyla birlikte bölgede bekleyen mülteciler de Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru ilerlemeyi sürdürüyor.

Sınır hattını önceki gün otobüslerle kapatan Yunanistan askerleri, dün sabah ise tel örgüler çekmişti. Pazarkule Sınır Kapısı önü ve çevresindeki tel örgüler arkasında bekleyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler ile Yunanistan askerleri arasında zaman zaman gerginlik çıkmıştı.