Amara'ya yolculuk hazırlıkları başladı

DBP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Tahir Özdemir, 4 Nisan dolayısıyla bu yıl düzenlenecek kutlamalara Adana’dan güçlü bir katılım sağlayacaklarını belirtti.

Her sene gelenekselleşen 4 Nisan kutlamaları için on binlerce insan Halfeti’ye giderek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutluyor. 4 Nisan dolayısıyla bu yıl düzenlenecek kutlamalara, binlerce kişinin Öcalan’ın doğum yeri olan Amara köyüne akın etmesi bekleniyor. Her türlü baskı ve engellemeye rağmen 15 yıldır kesintisiz bir şekilde kutlamaların gerçekleştirildiği 4 Nisan'da Türkiye, Kürdistan ve Avrupa’nın her yerinden katılım sağlanıyor.

Hazırlıklarını tamamladıklarını ve her sene olduğu gibi bu yılda Adana’dan en güçlü katılım ile yaklaşık 10 otobüs kaldıracaklarını ifade eden DBP Ceyhan İlçe Eş başkanı Tahir Özdemir, Kürt halkının Amara’ya akmasını istedi. Geçen dönemlerde en az 4 büyük otobüs ile Amara kutlamalarına katılım sağladıklarını belirten Özdemir, bu sene de güçlü bir şekilde Ceyhan’dan Halfeti’ye gideceklerini kaydetti.

‘TECRİDE KIRILMAKTAN BAŞKA YOL BIRAKMAYACAĞIZ’

Öcalan'a yönelik tecride de değinen Özdemir, "Bu tecrit sadece sayın Öcalan üzerinde değil, tüm Kürt halkı, Ortadoğu halkları ve cezaevleri üzerindedir. Leyla Güven ve cezaevlerindeki tutsaklarımız sorumluluk alarak açlık grevine başlamışlardır. Bu açlık grevlerine biz dışarıdan güçlü bir şekilde bir araya gelip destek olabiliriz. O yüzden 4 Nisan günü tüm halkları alanlara akmaya davet ediyorum" dedi.

Açlık grevlerinin öncüleri olan kadınların mücadelelerinin göz önüne alınarak başta tüm kadınların ve gençlerin özellikle 4 Nisan’da Amara’ya gelmeleri gerektiğini kaydeden Özdemir, "Her mücadelemiz de olduğu gibi bunda da kadınlarımız kutlu bir amaç için açlık grevlerinde öncü oldular. Bu seneki kutlamalarda da kadınlar ve gençlerin daha yoğun katılımının olacağına inanıyorum. Zılgıtlarımız ile evlerimizden çıkacak, Amara’ya varacağız. Biz bir olduktan, yolumuzdan dönmedikten sonra bu tecride kırılmaktan başka yol bırakmayacağız" diye konuştu.