Amed'de 27 tutsağın tedavisi sürüyor

Amed'de hastaneye kaldırılan 9 tutsak taburcu edildi. 27 tutsağın tedavisi ise sürüyor.

İmralı tecridine karşı başlattıkları açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerini zaferle sonlandıran tutsakların tedavisi sürüyor.

Diyarbakır D Tipi ile Kadın Kapalı Cezaevi'nden tutsakların Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi devam ederken, 9 tutsak dün taburcu edildi.

Taburcu edilen Adnan Yiğittekin, Ahmet Topkaya, Bahattin Demir, Rıdvan Kaya, Mazlum Dilek, Cüneyt Aslan, Nimetullah Cinkılıç, Sercan Gümüş ve Kumri Tokay, hastanenin morg kapısının önünde ring araçlarına bindirilerek cezaevine götürüldü.

TEDAVİSİ SÜRENLER

Hastanenin 10’uncu katında ise şu isimlerin tedavisi sürüyor: "Abdulhalik Kaplan, Enver Dönmez, Ergin Akhan, Evin Kaya, Ferhat Turgay, Hayati Üzmez, Hilal Ölmez, Kibriye Evren, Veysi Taşçı, Ahmet İpek, Mazlum Teke, Mehmet Aksu, Mehmet Sıddık Kıvanç, Ramazan Yılmaz, Faruk Akbay, Fırat Ertunç, Mahsun Saruhan, Recep Bal, Ahmet Tabu, Mehmet Polat, Servet Kaya, Saban Çelik, Mazlum Ekinci, Mehmet Sait Yiğit, Numan Sinbağ, Recep Özkılıç ve Servet Kılıç."

Durumu iyiye giden 19 tutsağın daha taburcu edilip cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

HDP'Lİ VEKİLLER, DOKTORLA GÖRÜŞTÜ

Tutsaklşarın tedavilerini yakından takip eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Remziye Tosun, bugün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal ile görüştü.