Amed’de direniş 10’uncu gününde: Amed ya me ye, rûmeta me ye

Amed’de HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları öncülüğünde kayyuma karşı başlatılan oturma eylemi onuncu gününde devam ediyor.

19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilmesine karşı başlaya protesto eylemleri 10’uncu gününe girdi.

Amed’deki oturma eylemi önceki günlerde olduğu gibi Lise Caddesi’nde başladı. Eylemin yapıldığı noktaya açılan 4 sokak, polis bariyerleri ile çevrildi.

Sabah erken saatlerinde Lise Caddesi’nde gelen eylemciler, sık sık “Amed ya me ye, rûmeta me ye” (Amed bizimdir, onurumuzdur) sloganını attı.

10’uncu gün eylemine HDP’li milletvekilleri Ahmet Şık, Remziye Tosun, Hasan Özgüneş, Tayip Temel, Saliha Aydeniz, Feleknas Uca, Musa Farısoğulları da katıldı.

Eyleme, Sol Gelecek Partisi, Yeşiller Partisi, Devrimci Parti genel başkanlarının da katılması bekleniyor.

HDP’li Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri 19 Ağustos’ta rejim güçleri tarafından baskına uğrayarak, gasp edilmişti. Belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmıştı. Paralel olarak onlarca kentte yürütülen polis teröründe 400’ü aşkın kişi gözaltına alınmıştı. 19 Ağustos’tan bu yana üç kentte protesto eylemleri devam ederken, polis de sistematik bir şekilde vekiller, partililer ve eyleme destek veren kitleye saldırıyor, gazetecileri engelliyor.