Amed’de direniş dokuzuncu gününde

AKP-MHP iktidarının 19 Ağustos’ta gasp ettiği büyükşehir belediyelerinden biri olan Amed’de direniş dokuzuncu gününde devam ediyor. Oturma eyleminde direniş şarkıları yükseldi.

Amed’de HDP öncülüğündeki direniş 9'uncu gününe girdi. Kitlenin oturma eylemi, önceki günler olduğu gibi Lise Caddesi’nde yapılıyor.

Türk polisi de 19 Ağustos’tan beri caddeyi bariyerlerle ablukaya almaya devam ediyor.

Polis, Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında bulunan sokağı, polis araçları ve bariyerlerle yaya ve araç geçişlerine kapattı.

Oturma eylemine HDP seçmeni kent sakinleri ile birlikte HDP’li Milletvekilleri Zeynel Özen, Hasan Özgüneş, Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Nimetullah Erdoğmuş, Hişyar Özsoy, Dersim Dağ, Feleknas Uca ve görevi gasp edilen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı katıldı.

Bazı çocuklar “Kayyumları değil, çocuk dostu kentler istiyoruz” yazılı dövizler açarken, gençlerin elindeki “Biz neden öldük? Suruç, Ankara, Amed” yazılı döviz dikkat çekti.

Dokuzuncu gün eylemi, kadınların direniş şarkıları başladı. Oturma eylemine gün içerisinde TMMOB, KESK, DİSK ve TTB genel başkanlarının katılması bekleniyor.