Amed direnişinden ANF kameralarına yansıyanlar

19 Ağustos günü AKP-MHP rejiminin HDP'li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atayarak işgal etmesine karşı direnişler sürüyor. Bugün direnişin 9'uncu günüydü. Direniş eylemlerine HDP'li milletvekilleri ve STK temsilcileri katıldı.

Her gün saat 11.00'da Amed Büyükşehir Belediyesi'nin yakınında bulunan Lise Caddesi üzerinde toplanarak oturma eylemi yapan  kitle, saatler 13.00'ı gösterdiğinde basın açıklaması yapıp, 10 dakika daha oturduktan sonra dağılıyor.

HDP'li milletvekillerinin dışında hemen hemen herkes direnişin müdavimlerinden sayılır. Tüm yüzler artık çok tanıdık. Gittikçe de nicelik olarak gelişen bir kitle ile karşı karşıyayız. Direniş ve serhildan içerikli şarkılar dillerden düşmez, kadınların zılgıtları ve alkışlar neredeyse 3 dakikada bir duyulur. Direnişi sembollerine haline gelen Aklime Ana ve Dengbêj Feleknaz, seslendirdikleri şarkı ve klamlarla kitleye moral ve motivasyon oluyorlar. Yine katılımcılar arasında gençlerin de yoğunlukta olması dikkat çekiyor. 'Diren ha Diyarbekir diren' ile başlayan şarkı duyduğunuzda, bu şarkıyı gençlerin söylediğini anlıyor ve bir gazeteci olarak iyi görüntü alabilmek için yönünüzü oraya dönüyorsunuz. 

Direniş alanına gelen her birey, belediyesini hırsızlardan alana kadar mücadelesini devam ettireceğini söylüyor. Bu kararlı duruş ve irade, kitlenin giderek kalabalıklaşmasına zemin hazırlıyor diyebiliriz. Zira toplumsal bir direniş olan Lise Caddesi'ndeki karşı duruş, her gün saat 11.00'da bir yürek daha çoğalıyor.