Amed’in zaferi Kışanak ve Anlı’ya atfedildi

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Selçuk Mızraklı, bir teşekkür mesajı yayınlayarak, “Amed halkının bu zaferini Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile seçilmişlik hakları gasp edilen tüm belediye eşbaşkanlarına atfediyoruz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan HDP’li adaylar Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, Amed halkına teşekkür etti.

Tüm engellemelere, baskı ve gözaltılara rağmen, Amed halkının demokratik bir mücadele ile belediyeyi geri aldığını belirten Eşbaşkanlar, şunları ifade etti.

“Amed halkının bu zaferini 2014’de bu kentin büyükşehir belediye eşbaşkanları olarak seçilen Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere seçilmişlik hakları gasp edilen tüm belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerimize atfediyoruz. Bu başarı Amed’indir. Bu başarı hepimizindir. Bu başarıya destek veren tüm halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

Tüm Amed halkını kucaklayıcı bir tavır içerisinde olacakları sözünü veren eşbaşkanlar “Çalışmalarımızı ise kaldığımız yerden hak ve adalet çerçevesinde ve ayrım gözetmeden yapacağımıza söz veriyoruz. 31 Mart demokrasiye ulaşma çabamızda bizleri yalnız bırakmayan Amed’i saygıyla selamlıyor, tüm toplumsal kesimleri Amed paydasında kenetlenmeye çağıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın, adaylarımızın ve halkımızın emeklerine teşekkür ediyor, Amed halkının önünde saygıyla eğiliyoruz. Hep birlikte Amed için. Amed Bajarê Bîr û Evînê ye” dedi.