Amedliler: Yenilgi korkusu var

Amedlilere göre; AKP-MHP koalisyonu, seçimlerin zamanında yapılması halinde kaybedeceğini anladığı için, erkene alarak kurtulmaya çalışıyor ama sonuç değişmeyecek.

MHP-AKP iktidarının erken seçim kararını 2019’a kadar beklemek istemedikleri için aldıklarını belirten Amedliler, “Seçimleri normal şartlarda yapacakları tarihe kadar bekleseydiler yenileceklerdi. Oy kaygısı yaşadıkları için seçimleri erken tarihe aldılar” diyor.

Baskın seçim tarihi açıklanır açıklanmaz Kürdistan ve Türkiye kamuoyu seçim havasına girdi. Amedliler de destekleyecekleri cumhurbaşkanı adayını ve partiyi, erken seçim kararının nedenlerini ve sonuçlarını ANF’ye anlattı.

İKTİDARIN SON ÇIRPINIŞI

Esnaf Eyüp Baran (34): Seçimlerin erken tarihe alınmasının nedenini iktidarın son çırpınışlarıdır. 2019’u bekleselerdi ekonomik kriz başlayacaktı. Zaten 2014’ten beridir beşinci seçim olacak. Her seçimin maliyeti ortadır. İnsanların geçinememesi de cabası. Erken seçimin olması bence hiç iyi olmadı. Ayrıca OHAL olduğu için sağlıklı bir seçim de olmaz. Kimsenin seçimlere güveni kalmamış. Baskının ve korkunun hakim olduğu bir ortamda seçime gitmek insanların iradesini yansıtmayacaktır. Adayımız da şu an Edirne’de ‘düşünce suçlusu’ olarak hapis olan Selahattin Demirtaş’tır.

‘BENİM ADAYIM DEMİRTAŞ’

İşletmeci Cihat Kaya (23): Bir işletmeci olarak bu erken seçimin ülke için ciddi anlamda ekonomik kriz getireceğini öngörüyorum. Krizin çıkmasıyla beraber de bunun faturasını herkes ödemek zorunda kalacak. Onun için de başarılı bir adayı desteklemek gerekiyor. Benim de Cumhurbaşkanı adayım Selahattin Demirtaş’tır.

HER ONURLU KÜRT OY VERMELİ

Ömer Fesih Bekiroğulları (56): Faşist diktatörlük öyle bir duruma gelmişti ki, bu erken seçim kararını almamış olup biraz daha devam etseydi bitecekti. O yüzden darbe gibi bir kararla karşımıza çıktı. Bu seçimlerde oyumuzu kime vereceğimizi soracak olursanız, sadece ben değil, her onurlu Kürt oyunu kendine vermelidir. Kürtlerin HDP ve Selahattin Demirtaş dışında başka bir şandı yok.

TEK MUHALEFET PARTİSİ HDP’DİR

Burhan Ateş (36): Özellikle Efrîn saldırılarından sonra iktidar açısından ciddi bir oy düşüşü yaşandı. Bunun farkındayız. Seçimlerin de oy kaybının daha fazla olmaması için erkene alındığını düşünüyorum. Bölgede yüzde 13-14 bandında olan HDP var. Zaten HDP’nin dışındaki diğer partilerin bölgede hiçbir şansı yok. Gerçi diğer partilerin hepsi AKP ile uyuşuyor. CHP’sinden İYİ Parti’sine hepsi AKP’ye çalışıyor. Tek muhalefet partisi HDP’dir.

BU İKTİDAR KAYBEDECEK

Onur Çiçek (21): Erken seçim kararının bir komplo olduğunu düşünüyorum. Yenileceklerini anladıklarını için böyle bir yola başvurdular. Tüm hile hurdayı da buna göre hazırlayacaklar. Seçimlere 1,5 yıl kalmasına rağmen erken seçime gitmeleri demek, normalin üzerinde bir atmosfer ile bu süreci yönetecekleri anlamına geliyor. Kazanacaklarını düşünüyorlar ama kaybedecekler. Cumhurbaşkanı olarak da Selahattin Demirtaş’ı görmek istiyorum.