Arkadaşları sosyalist Şilan’ı anlattı

Almanya’da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Müzeyyen Palabıyık’ı ( Sosyalist Şilan) arkadaşları anlattı. Çalışma arkadaşları için Şilan, yaşamı boyunca sosyalizme ve idealleri uğruna yaşayan bir devrimciydi.

Maraş’ın Türkoğlu ilçesinde dünyaya gelen Palabıyık, daha 3 yaşındayken ailesi İzmir’e taşınır. Ailesinin politik olmasından kaynaklı Müzeyyen Palabıyık, küçük yaşta devrimci düşüncelerle tanışır.

Gençlik yıllarında PKK ile tanışan Palabıyık, Türkiye’de faaliyetler yürütür, bundan dolayı bir çok kez göz altına alınır, tutuklanır. 2000’li yıllarda Avrupa’ya gelen Palabıyık, mücadelesini burada sürdürür. Bir çok faklı çalışmalarda yer alan Palabıyık, burada sosyalist Şilan olarak tanınır.

Ömrünün büyük bir kısmını Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde geçiren Palabıyık, 26 Nisan günü Almanya'nın Lünen şehrinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

‘YERİ DOLDURULMAYACAK BİR KAYIP’

Müzeyyen Palabıyık ( Sosyalist Şilan) 2000 yılından sonra Avrupa’ya geldikten sonra birlikte çalıştığı arkadaşları olan Şengê Kahraman, Avesta Aysel, Devrim Arslan, Mustafa Aksu, Jînda Deniz, Hatice Aksu ve Elif Aksu, ANF’ye sosyalist Şilan’ı anladı.

Arkadaşları açısından Şilan, “İddialı bir devrimci, ilkeli bir sosyalistti. O yaşamı boyunca bu halk ve mücadele için yaşadı. Bu değerlere inanıyor ve bunun için yaşıyordu. İnsanları seviyor, sıcak biriydi. Bizim için yeri doldurulmayacak bir kayıptı.”