Avukat Ebru Timtik mezarı başında anıldı

4 yıl önce bugün herkese adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucu direnişinin 238. gününde hayatını kaybeden devrimci avukat Ebru Timtik, meslektaşları tarafından Gazi Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı.

EBRU TİMTİK ANILDI

Türkiye’de ihlal edilen adil yargılanma hakkı için yaptığı ölüm orucunu direnişinin 238. gününde hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik, meslektaşları ve müvekkilleri tarafından Gazi Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. “Ebru Timtik ölümsüzdür” pankartının açıldığı anma, 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Timtik’in mezarı başına avukat cüppesi ve karanfiller bırakıldı. Timtik’in mezarını karanfillerle ve cübbelerle donatan avukatlar, Ebru’nun en sevdiği türküleri söyledi.

4 YIL ÖNCE EBRUMUZUN 38 KİLO KALMIŞ BEDENİNİ OMUZLADIK!

Avukatlar adına açıklamayı okuyan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Ezgi Önalan, “4 yıl önce Ebrumuzun 38 kilo kalmış bedenini omuzladık ve vasiyet ettiği gibi annesiyle kavuşturduk” diyerek sözlerine başladı. Ebru’nun ve Aytaç’ın adil yargılanma hakkı direnişinin bütün dünyada yankısını bulduğunu hatırlatan Önalan, dünyadan 2 milyon avukat nasıl adaletsizce yargılandıklarını öğrendi ve bu haksızlığa karşı durduğunu vurguladı.

AVUKAT ÖLSE MEZARINDA HAK ARAR!

Ebru Timtik’in “Avukat ölse mezarında hak arar” sözünü hatırlatan Önalan, şunları kaydetti: “Ebru’ya sadece konuşmak yetmezdi. Ebru, hayatını hak ve adalet mücadelesine adamıştı. Adaletsizlik kendisine yöneldiğinde de susmayacağını, öylece durmayacağını hepimiz biliyorduk. Faşizm, ömründen 13 seneyi istiyordu. Haksız yere değil 13 senesini 13 gününü bile vermeyeceğini biliyorduk. Önce hakkında verilen tahliye kararının aynı gün geri alınarak tutuklanmak istenmesine karşı direndi. Tutuklanmasından sonra ise adalet talebiyle ölüm orucunda olan müvekkillerinin açlıklarına ortak oldu. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ise Aytaç'la beraber direnişlerini ölüm orucu halinde sürdürmeye karar verdiler. Biz, 238 gün boyunca çalmadık kapı, Ebru’yu anlatmadığımız tek kişi bırakmadık. Ebru bütün sözlerin çok üzerinde 238 gün boyunca canıyla konuştu. Ebru’nun bedeni 38 kilodan çok daha ağırdı. Her türlü adaletsizliği yapabileceklerini ve kimsenin buna karşı duramayacağını zannedenlerin yüzlerine vurulmuş ağır bir tokattı. Bugün Siyasal İktidarın Ebrunun isminden ve onun anılmasından bu kadar korkmasının sebebi budur.”

EBRU’DAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE KOŞTUK DEFALARCA

4 sene içinde Ebru’nun hatırası rüzgârda dağılıp gitmediğini ifade eden Önalan, “4 senedir ziyaret ettiğimiz her direniş alanında onunlayız. 50 bin insanımızı göz göre 6 Şubat depreminde katledildiğinde, ormanlarımız yakıldığında, işçi direnişlerinde, grevlerde, madenlerde katliamlarında Ebru’dan aldığımız güçle koştuk defalarca. Tıpkı onun yapacağı gibi. Ebrunun ülkemizden dalgalandırdığı direnişin bayrağı tüm dünyayı dolaşmaya devam ediyor. Ebru Timtik’in yol arkadaşları Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik hakkındaki kararın hükümsüz olduğunu, direnenlerin ve saldırı ve baskı altındaki meslektaşlarımızın yanı başında olduğumuzu Ebrumuzun yanı başında bir kez daha söylüyoruz. Bütün meslektaşlarımızı tutsak avukat arkadaşlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz" vurgusunda bulundu.