Hasta tutsak Oduncu'ya işkence

Antalya'da rehin tutulan hasta tutsak Zerdeşt Oduncu'nun yaralarına rağmen hastaneye götürülmediği ve işkenceye uğradığı ortaya çıktı.

Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutsak Zerdeşt Oduncu (30), sağlık sorunlarına rağmen tedavi edilmiyor.

12 Şubat 2014’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası bir komployla Türkiye'ye teslim edilmesinin yıl dönümü nedeniyle bedenini ateşe veren Oduncu’nun tedavisinin geciktirilmesi nedeniyle vücudundan iltihaplanma oluştu. 10 yıldır tutsak olan ve 174 yıl hapis cezası verilen Oduncu, hücrede tutuluyor.

'ÇOCUKLARIMIZIN SESİNİ DUYUN!'

Oduncu’nun annesi Selma Oduncu, oğlunun hastaneye götürülmediğini belirtti. Oğlu ile yaptığı telefon görüşmesini aktaran Selma Oduncu şunları kaydetti: “Zerdeşt bugün aradı. Bedenini daha önce ateşe verdiği için yaralarında iltihap oluşmuş. Aylardır fakülteye sevki yapılmış ancak götürmediklerini aktardı. Yaraları morarmış. Revire götürdükleri zaman da elleri kelepçeli muayene ediyorlarmış. Ellerinin kelepçeden dolayı morardığını ve ağrıdığını söyledi.  Revire götürdükleri zaman tedavi edilmediğini ve yolda askerlerin kendisine işkence uyguladığını söyledi. İnsan hakları savunucularına çağrımız; çocuklarımızın sesini duysunlar. Bu uygulamalara son verilsin.”