Kırşehir'de tutsaklar ihlalleri protesto ediyor

Kırşehir Cezaevi'nde tutsakların, giderek tırmanan hak ihlallerine karşı eylem başlattıkları ve gardiyanların saldırmaya hazırlandığı bildirildi.

Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde (YGC) tutsak olan Necdet Öztürk, maruz kaldıkları ihlalleri telefon yoluyla Dîlok’ta aile bireylerine aktardı. 

Alınan bilgilere göre tutsak Necdet Öztürk, tutsakların yan yana gelme ve beraber atölyeye çıkma talebiyle 16 Eylül Pazartesi günü eylem başlattığını belirterek, “Ses çıkarma ve slogan atma eylemimiz devam ediyor. Gardiyanlar ise bizlere saldırmak için hazırlık yapıyor. Buna karşı herkesin dışarıda sesimizi duyurması lazım” dedi. 

Tutsak, cezaevinde her geçen gün hak ihlallerinin tırmandığını,  hastane ve revir sevklerinde de sorunlar yaşadıklarını aktardı. 

Öztürk, şunları ifade etti: “Askerler ağız içi arama dayatıyor. Bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Yaşadığımız hak ihlalleri her geçen gün artıyor. Kamuoyu yeterli tepkiyi göstermezsem gardiyanlar saldıracaklar. Saldırı sonucu yaşanacak bir olumsuzluktan cezaevi müdürü ve savcısı sorumludur. Cezaevinde birçok sorun var. Bizi tehdit ediyorlar. Adli tutukluları bize yakın yerlere yerleştirmişler. Onlar üzerinden bizi tehdit ediyorlar. Adli tutuklulara bize hakaret etmesi için telkinde bulunuyorlar. Eyleme başladığımızdan bu yana henüz bir saldırıda bulunmadılar. Telefon görüşmesinin gününün geçmesini bekliyorlar. Bugünden sonra saldırmalarını bekliyoruz.”