Avukatlar İmralı’ya gitmek için yeni bir başvuru yaptı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleri ile görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni bir başvuru yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu, avukatları Raziye Öztürk, Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol ve Cengiz Yürekli tarafından yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili iddiaların yayıldığı 14 Mart’tan bu yana “acil görüşme” talebi tekrarlanıyor. Bu başvurulara şimdiye kadar ne olumlu ne de olumsuz herhangi bir yanıt verilmedi.

Avukatlar, 8 yıl aradan sonra ilk olarak 2 Mayıs 2019’de son olarak da aynı yıl 7 Ağustos’ta müvekkilleri ile görüşme yapabilmişlerdi.

Kamuoyunda artan tepkiler üzerine Kürt Halk Önderi, 25 Mart günü kardeşi Mehmet Öcalan ile telefon üzeri görüşme yapabilmiş ve kısa sürede kesilmişti.

Ayrıca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Görüş yasağı 23 Mart’ta bitmesine rağmen hiçbir görüşme talebine yanıt verilmiyor.