GÜNDEM 4 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Nagihan Akarsel'in arkadaşı ve Jineoloji Akademisi Üyesi Hêja Zerya, Nagihan Akarsel’in kadını parçalayıp kimliğini zayıflatan erkek egemen zihniyetini aşan, kadınları buluşturan ve yaşam enerjisini harekete geçiren bir yönünün olduğunu ve bu nedenle erkek egemen sistem için bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

- Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosunu değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, şöyle dedi: “Komplocu güçler Önderliği etkisiz hale getirmeyi hedefliyordu ama bugün dünyada milyonlarca insan Rêber Apo’yu liderleri olarak kabul ediyor.”

- Amed’de 13 Ekim’deki mitinge yüz binlerce kişinin katılıp ‘tecride hayır’ demesini beklediklerini belirten TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, “Demokrasi ve barışı savunan herke katılmalı” dedi. 

- Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi Yöneticisi Şevket Acar, halkı Kürt diline karşı sürdürülen saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

- Türk devleti, sahaya sürdüğü Hizbulkontra ile iki şeyi amaçlıyordu; Kürt Özgürlük Hareketi ile toplum arasında bağı koparıp toplumsal gücü yok etmek ve Kürt’ü olabildiğince sindirmek. Hizbulkontra yazı dizisinin ikinci bölümü.

- Lübnan’dan gelen Reqalı mülteciler, “Artık kendi topraklarımıza döndük. Bizim ülkemiz burası. Kendi topraklarımıza döndüğümüz için çok mutluyuz” dedi.

-