GÖRÜNTÜLÜ

Acar: Kürt diline sahip çıkalım, saldırıları boşa çıkaralım

Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi Yöneticisi Şevket Acar, halkı Kürt diline karşı sürdürülen saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

KÜRT DİLİNE VE KÜLTÜRÜNE SALDIRILAR

Amed'de geçtiğimiz hafta içinde Kürt dil kurumlarına yönelik gerçekleşen ve 29 Kürt dili çalışanının gözaltına alındığı operasyonlara yönelik tepkiler sürüyor.

Wan'da Kürt diline ilişkin çalışmalar yapan Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi’nin yöneticisi ve aynı zamanda mamostelerinden (öğretmen) Şevket Acar, operasyonların asimilasyon politikasının bir parçası olduğunu belirterek, Kürt dilinin tüm baskılara rağmen ayakta kaldığını ve ayakta kalmaya devam edeceğini söyledi.

SOKAKTA, EVDE KÜRTÇE KONUŞULMASINI İSTEMİYORLAR’

ANF'ye açıklamalarda bulunan Acar, "Son yıllarda Kürt diline yönelik saldırılar arttı. Bu yüzyıllık bir politikadır ve devam ediyor. Kürt dilini asimile etmek istiyorlar, yok etmek istiyorlar. Belediyeler Kürtçe bir tabela asıyor, saldırıyorlar, Kürtçe konserlere saldırıyorlar. Çünkü Kürtçenin yaşamda kullanılmasını istemiyorlar ve biz bu politikaları protesto ediyoruz" diye konuştu.

‘BOŞUNA UĞRAŞIYORLAR, VAZGEÇMEYİZ'

Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amed'e Kürt dili kurumlarına yönelik saldırılar oldu, 29 arkadaşımız gözaltına alındı. Çünkü Kürtçe konuşmamızı istemiyorlar, Kürtçe çalışmalar üretmemizi istemiyorlar. Kürt dili zengin bir dildir, bir dünya dilidir ve ne yaparlarsa yapsınlar asla dilimizi yok edemeyecekler. Çağrımız bu politikalara son vermelidir. Boşuna uğraşıyorlar, hiçbir şekilde dilimizden vazgeçmeyiz ve bunun için her şeyi yapmaya hazırız. Kürt dili bize Melaye Cizirî, Ahmedi Xani ve Mir Celalettin'in emanettir. Biz bu emanete sahip çıkalım, dilimizi her gün daha ileriye götürelim. Bu kirli politikalara yanıtı bu şekilde vereceğiz, Dil kurumu, mamosteleri olarak bu politikaları boşa çıkaracağız.”