Bahçesaray'daki çığda ölenlerin sayısı arttı

türk devlet yetkilileri Van Bahçesaray'daki çığda ölenlerin sayısını 41 olarak açıklarken, yerel kaynaklar sayının çok daha fazla olduğunu belirtiyor.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde Salı günü düşen çığın altında kalanları arayan arama-kurtarma ekiplerinin de üzerine Çarşamba günü çığ düştü.  Türk devlet yetkilileri 24 saatten az bir sürede düşen iki çığ nedeniyle 41 kişi öldüğünü, 75 kişinin yaralandığını açıkladı.
İlk çığ düşmesinde 5, ikinci çığda ise 33 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmış, çığ altında kalan 3 kişi için arama çalışmalarının devam ettiği belirtilmişti. Çığ altında kalmış olan son 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Çığda hayatını kaybedenlerin cenazeleri de toprağa veriliyor. 

'ERDOĞAN'IN DANIŞMANI SEBEP OLDU'

Öte yandan HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, çığ felaketinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP eski Milletvekili Gülşen Orhan yüzünden yaşandığını söyledi. Aydemir, ilk çığ felaketinin öncesinde Orhan’ın uyarıları dikkate almayarak iş makinaları ile yolu açtırdığını ve makinaların çığa neden olduğunu aktardı.

FACİAYA DEVLET SİSTEMİ NEDEN OLDU

Çığ felaketine ilişkin açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Van Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu, Van-Hakkari Tabip Odası ve Van Barosu da, “Devlet sistemindeki liyakatsizlik, torpil, adam kayırma yanı sıra ikinci gün felaketi siyasi şova dönüştürenler facianın büyümesine neden olmuştur" dedi.