Başaran’dan Zeydan tepkisi: AKP siyasi rakiplerini tasfiye ediyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’a verilen hapis cezasının hukuksuz bir şekilde kesinleştiği tepkisinde bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Başaran, “24 Haziran baskın seçimlerine az bir süre kala, AKP yargı marifetiyle siyasi rakiplerini tasfiye etmeye devam ediyor” dedi.

Açıklamada, “Bu kapsamda Hakkari Milletvekilimiz Abdullah Zeydan’ın yerel mahkemece verilen hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince hukuksuz bir şekilde onanarak kesinleştirildi” hatırlatması yapıldı.

AKP hükümetinin devletin her türlü olanağını kullanarak seçimlere hazırlandığını ifade eden Başaran, “AKP hükümeti, güdümündeki yargı erkini de kullanarak özellikle partimiz HDP’ye yönelik her türlü hukuksuzluğa başvurmaktan geri durmuyor” diye kaydetti.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: “Seçim tarihine 53 gün kala, Hakkari Milletvekilimiz Abdullah Zeydan’ın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 8 yıl 1 ay 15 günlük toplam hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nde jet hızıyla onararak kesinleştirildi.

Verilen bu karar hukuki değildir, siyasetin baskısı ve talimatıyla alınmıştır. Seçimlere çok kısa bir süre kala yargı sopasıyla siyasetçilerin cezalandırılması ve siyasetten yasaklanması adil ve eşit koşullarda bir seçimin yapılamayacağını da ortaya koymuştur.

Bizler hiçbir hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Halkın iradesine daha güçlü sahip çıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.”