Belçika'da HDP için Seçim Koordinasyonu kuruldu

Belçika'da yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyeliler, Seçim Koordinasyonu kurarak HDP için çalışmalara başladı.

Belçika’da yaşayan farklı kesimlerden kişi ve kurum temsilcileri, 24 Haziran seçimlerine yönelik ortak çalışma yapmak üzere buluştu ve bir Seçim Koordinasyonu oluşturdular.

Alevi ve Kürt kurumlarının, HDK ve bileşeni kurumların, sol örgütlerin ve bağımsız bireylerin katılımı ile oluşan koordinasyon seçimlerde HDP’yi destekleyecek.

'AVRUPA'DAKİ OYLAR SES VE UMUT OLABİLİR'

Katılımcılar, OHAL'de baskın seçim kararı alan AKP-MHP'nin ülkenin geleceğini gasp etmeyi hedeflediğine dikkat çekerek, HDP'nin bu oyunu bozmada belirleyici olacağını belirttiler. Katılımcılar, Avrupa’da daha erken oy kullanacak olan seçmenlerin çıkaracağı güçlü bir sesin AKP faşizminin yıkılabileceğini göstereceğini ve Türkiye’ye ses ve umut olabileceğini söylediler.

AKTİF ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK

Koordinasyon Belçika’daki tüm illerde yerel komisyonlarını oluşturarak çalışmalarına başladı. Öncelikli olarak 4 Mayıs'a kadar oy kullanmak için kayıtlı olmayan seçmenlere kayıt konusunda yardımcı olunacak. Seçimlere kadar tüm yerellerde aktif çalışma yürütecek olan koordinasyon semt ve alanlarda halk toplantıları düzenleyecek ve ev ve iş yeri ziyaretlerinde bulunacak.

KONSOLOSLUKLARA ULAŞIMDA DESTEK

Konsolosluklarda oy kullanma işlemi sırasında seçim güvenliği için de çalışacak olan koordinasyon, seçmenlerin konsolosluklara ulaşımı konusunda da yardımcı olacak. Koordinasyon, Belçika kamuoyuna da bu seçimlerin neden önemli olduğunu anlatmayı ve AKP’li grup ve çetelerin geçtiğimiz yıllarda tanık olunan provokasyon ve saldırılarına geçit verilmemesi için desteği artırmayı hedefliyor. Koordinasyon, aynı zamanda Türkiye’deki seçimleri takip etmek üzere Belçika’dan bir gözlemci heyet de oluşturacak.

KADIN KOORDİNASYONU

Belçika’da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı kadınlar da yan yana gelerek bir Kadın Koordinasyonu oluşturdular. AKP politikalarının kadınların kazanımlarını yok etmeye dönük politikalar olduğu ve AKP iktidarı altında en fazla etkilenen ve saldırıya uğrayan toplumsal grubun kadınlar olduğu belirtilirken, AKP faşizminin yıkılmasının kadınların eliyle olacağının altı çizildi. Seçimlere yönelik kendi çalışmalarını yapacak olan kadınlar, AKP iktidarı altında kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik şiddetin arttığına vurgu yaparak, AKP faşizminin yıkılması için bu dönemde tüm kadın örgütlerinin birlikte hareket etmesinin önemine değindiler. Kadınlar, AKP faşizminin yıkılmasının özgürleşmeleri doğrultusunda önemli bir durak olduğu mesajını verdiler.