'Berkin'i katledenler Deniz'i de katletti'

Berkin Elvan Cinayeti'ne ilişkin duruşmanın öncesinde açıklama yapan Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması, Berkin ile Deniz Poyraz'ın katillerinin aynı olduğunu belirtti.

Gezi Direnişi sırasında polis tarafından katledilen çocuk yaştaki Berkin Elvan'ın katledilmesine ilişkin yargılama İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edecek. Elvan ailesi ve avukatları, görülecek  duruşma öncesi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı eylemde, Taksim Dayanışması’ndan Akif Burak Atlar açıklama yaptı. Atlar, "Bugüne kadar davanın her aşamasında çelişkili beyanlarla, karşılığı olmayan ifadelerle, karartılan delillerle, tarafsızlığı şüpheli raporlarla dolu duruşmalar birbirini izledi" dedi.

'AYNI KARANLIK POYRAZ'I DA KATLETTİ'

"Bu davanın tarafsızlığı şüphelidir" diyen Atar, şunları da söyledi:

"Katillerin, faillerin yargı tarafından korunduğu bir ülkede üstümüze çöken karanlık her gün daha çok büyüyor. Bu karanlık bizden Ali İsmail’i, Ethem’i, Mehmet’i, Abdocan'ı aldı. Medeni'nin, Hasan Ferit’in, Ahmet'in katillerini korudu! Aynı karanlık, daha dün, Deniz Poyraz'ın da geleceğini çaldı. Bizler, aydınlık bir gelecek umudu ile barışı, dayanışmayı, kardeşliği savunurken, geleceğimiz çalınıyor."

Açıklamanın ardından aile ve avukatlar, davayı takip etmek için mahkeme salonuna geçti.