Beştaş: Seçimde cesaretiniz varsa Demirtaş'ı serbest bırakın!

 HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Siyaset mahkeme salonlarında değil meydanlarda yapılır. Demirtaş’ı alanlarda görmeye cesaretiniz varsa serbest bırakın" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bugün Silivri'de HDP'nin rehin tutulan görülen Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in duruşmasının ardından açıklama yaptı.

'ÖZGÜRLÜĞÜ HALK SAĞLAYACAK'

Beştaş, "Biz Demirtaş etrafında kenetlenerek 24 Haziran’dan büyük bir güçle ve kararlılıkla çıkarak hepsinin özgürlüğünü sağlayacağız; halk sağlayacak" mesajını vererek, şunları belirtti: 

"Bizi mahkemeler önünde tutarak, keyfi yargılamaları devam ettirerek, sandıklardan kendilerinin çıkacaklarını sanıyorlar ama büyük bir yanılgı içerisindeler. HDP umuttur, cesarettir. Bizler umudumuzla, cesaretimizle, direnişimizle kazanacağız.

Hepiniz içeride ne kadar vahim bir tablo olduğunu gördünüz. Bizim biraz önce izlediğimiz bir mahkeme salonu değildi. Bir yargılama değildi, sadece aldıkları talimatları bir yöntemle alelacele yetiştirmeye çalışan 3 kişilik bir heyet vardı. Panik seçime gidenler panik yargılamalar da yapıyor. Bu yargılamalara ben hukukçu olarak yargılama diyemem. Ceza hukuk kanununu, uluslararası sözleşmeleri kabul etmeyen, görevlerini emir ve talimatlarla yapanlara yargı mensubu denemez. "

'TARİHTE İLK!'

Önder ve Demirtaş savunma yapmamışken "savunma yapılmıştır" diye kabul edildiğine dikkat çeken Beştaş, bunun hukuk tarihinde örneğinin olmadığını dile getirdi.

Beştaş, "Arkadaşlarımız rehin statüsündeler. Söz hakkı verilmemesinin bir izahı yoktur. Kaldı ki Adalet Bakanlığı’nın, Meclis’te beyan ettiğimiz gibi mahkemelere talimat verdiği belgelenmiştir. Demirtaş’ı mahkemelere çıkarmayın diyen gizli belgeleri açıkladık, halen Adalet Bakanı bir açıklama yapmamıştır" dedi.

'CESARETİNİZ VARSA...'

"AKP ve ortağı batacak" diyen Beştaş, hükûmete şöyle seslendi: "Siyasete yargıyı dahil etmeyin, siyaset mahkeme salonlarında değil meydanlarda yapılır. Demirtaş’ı alanlarda görmeye cesaretiniz varsa serbest bırakın."

Beştaş, rakipleri rehin alarak yapılan siyasetin ancak faşizm olacağını söyledi.

'HİTLER'DEN VAHİM TABLO'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Hitler döneminde bile savcıların birebir talimatlandırılmadığını kaydederken, "Bugün Türkiye’deki tablo daha vahimdir. Bir yargılama yapılmamaktadır" diye ekledi.