Beyoğlu ve Maltepe'de çok sayıda gözaltı

Beyoğlu’nda şimdiye kadar 60 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Maltepe'de de 6 kişi gözaltına alındı.

Emekçilerin günü 1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı'na girmek isteyen Devrimci Gençlik Derneği üyelerine polis saldırdı. “Taksim yasağını tanımıyoruz” yazılı pankartı açan gençleri engelleyen polis, 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimlerinin Hakan Bütün, Arzum Gündüz, Metin Coşkun, Ahmet Ediz Kankur olduğu öğrenildi.

Yine Taksim Talimhane tarafında da pankart açan Mücadele Birliği’nden 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Soyismi öğrenilemeyen Doğukan, Ali Ekber Erarslan, Hıdır Devrim, Süleyman Çakmak ve Pınar Kara’nın gözaltına alındığı belirtildi.

Sıraselviler tarafında da polis hareketlerinden şüphelendiği bir kadını durdurarak, kimlik kontrolü yapmak istedi. Ardından yere yatırılan kadın elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı.

EMNİYET: 60 KİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beyoğlu’nda şu ana kadar 60 kişinin gözaltına alındığını aktardı. Gözaltına alınanların 56'sının Beşiktaş, 2'sinin Beyoğlu ve 2'sinin de Şişli'de gözaltına alındığı kaydedildi.

MALTEPE’DE DE GÖZALTI

Öte yandan Maltepe’de yapılan mitinge katılmak için arama noktalarından geçmek isteyen 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.