Binlerce seçmen İstanbul'dan Kürdistan'a gitti

HDP’nin Hareketli Seçmen Komisyonu, 129 araçla binlerce seçmeni oylarını kullanmaları için Kürdistan şehirlerine gönderdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimler için İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda, ikametgâhları Kürdistan’da olan seçmenler için 129 yolcu otobüsü kaldırdı. Van, Mardin, Amed, Muş gibi şehirlerde oy kullanacak seçmenler, sabah saatlerinden itibaren alana gelmeye başladı. Seçim gününe kadar göndermeler devam edecek. Halaylar eşliğinde bir araya gelen seçmenler, sık sık HDP’nin seçim şarkılarını söyledi.

Belediyelere atanan kayyumlardan iradelerini geri almak için yola çıkan seçmenler, kazanacaklarına emin.

GASP EDİLENİ GERİ ALMAYA GİDİYORLAR

İstanbul HDP İl Örgütü Örgütleme İl Eş Sözcüsü Gönül Karaman, bir önceki seçimlerde çok ufak farkla seçimi kaybettikleri ve yine kayyum atanan şehirlere öncelik verdiklerini aktardı. Parti sık sık sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yapmaya devam ediyor.

Karaman, gasp edilenden daha fazla belediyeleri almak için Hareketli Seçmen Komisyonu olarak büyük bir titizlikle seçmenlere ulaştıklarını aktardı. Her ilçede bir sözcünün olduğunu da söyleyen Karaman, “Her bölgeyi üçe ayırarak komisyonlar oluşturduk. İşçilerden, öğrencilerden, mevsimlik işçilerden tespit ettik. İl ve ilçelere ulaşmaları için duyurularda bulunduk. Biz 3 bin seçmene ulaşmayı hedefledik ve şu anda 2 bine yakın seçmenimizi gönderiyoruz. İnsanlarımızın çok ciddi talepleri oldu, ‘bizim olanı geri almak ve Ya Me Ye demek için’ halkımız ve dernekler önerilerde bulundu” dedi.

SEÇMENLERDEN MESAJLAR

Amine Mari: “İstanbul’da öğrenciyim ve Mardinliyim. Oyumu kullanmak için Mardin’e gidiyorum. Bu ülkenin vatandaşıyım. Oradakilerin oyuma ihtiyacı var. Güzel bir proje ve olması gereken bir durum. Ben de HDP seçmeni olduğum için bu projeyi destekliyorum.”

Molla Sancar: “Van’a gidiyorum. Tecrit, kayyum ve özgürlüğüm için gidiyorum. Belediyemizi geri almak için gidiyorum. Ben burada işçiyim. Memleketimde tecrit, kayyum var. 7 aydır buradayım. Çocuklarım memlekette. Geçinmek için geldim ama şu an özgürlük için, oyum için Van’a gidiyorum.”

Zeki Çakmaz: “Iğdırlıyım. Kısmet olursa Iğdır’da büyük bir başarı ile yine partimizi kazandırmaya gidiyoruz. Kardeşlik, özgürlük, barış için oy kullanmak çok önemli. 1600 kilometre gideceğim. Bir oy da bir oydur. Baskılar ortada. Herkes oyunu kullansın. Herkes oylarına sahip çıksın.”

Mehmet Hüseyin İpek: “Van Gevaşlıyım. İstanbul’da yaşıyorum ama oyum orada. Partimiz kazansın diye oyumu kullanmaya gidiyorum. Gevaş’ı bu sefer alacağız. Geçen seçimde 6 oyla partimiz kaybetti ama bu sefer 6 yüz farkla biz kazacağız ve alacağız. Ben de kazandıktan sonra geri geleceğim.”

Rıdvan Altay: “Oyum Van’da. Partimiz kazansın diye Van’a gidiyorum. Kendi halkımın özgürlüğü için gidiyorum. Bir seçmen olarak sesleniyorum; herkes oyunu kullansın.”

Nalan Yıldız: “Van’a gidiyoruz. Oy kullanmak için gidiyoruz. Her yere giderim.”

Asya Yıldız: “HDP için oy kullanacağım.”