Buldan: 25 Haziran Erdoğan’sız bir gün olacak

HDP Van İl Örgütü tarafından düzenlenen şölene katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’nin Erdoğan ve AKP’ye mahkum olmadığını belirterek, “25 Haziran Erdoğan’sız, Bahçeli’siz bir gün olacak” dedi.

HDP Van İl Örgütü tarafından bir düğün salonunda düzenlenen şölene HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP MYK Üyesi Zahide Besi, HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, HDP-DBP PM Üyeleri, TJA Aktivistleri, STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından ilk olarak söz alan HDP Van Milletvekili Adem Geveri, 7 Haziran’da yaptıklarını 24 Haziran’da bir kez daha yapacaklarını ifade etti. 24 Haziran’ın kutlu bir gün olacağını ve tüm Türkiye’nin kurtuluşu olacağını kaydeden Geveri, Erdoğan’ın kurduğu faşist sistemin çöktüğünü dile getirdi. Bu heyecanla seçime gideceklerini kaydeden Geveri, gece-gündüz, 7/24 çalışarak AKP hükümetini göndereceklerini söyleyerek sözlerini bitirdi.

BEŞTAŞ: YAPILAN TÜM İTTİFAKLAR KÜRT KARŞITI

Geveri’nin ardından konuşan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, halkın coşkusu ve iradesi karşısında saygıyla eğildiklerini belirterek, tarihi günlerden geçtiklerini söyledi.

Yapılan tüm ittifakların Kürt karşıtı olduğunu söyleyen Beştaş, AKP-MHP İttifakının kirli bir anti-Kürt ittifakı olduğunu kaydetti. Erdoğan ve Bahçeli koalisyonunun ‘Taş üstünde taş, baş üstünde baş’ kalmayacak sloganıyla yola çıkarak Kürt halkını hedef aldığını belirten Beştaş, şöyle konuştu: “ Şimdi yalanlar söylüyorlar… Halkın seçtiği Eş Genel Başkanlar bugün cezaevinde. Van halkının iradesi olan Figen Yüksekdağ, Bekir Kaya bugün cezaevinde. Yine Van Milletvekili Tuğba Hezer’in vekilliği düşürüldü. Kürt halkının iradesini kıracaklarını sandılar ama bir kez daha yapamadılar ve yenildiler. 24 Haziran sadece bu yenilginin tescillenmesi olacak. Bundan çok korkuyorlar… 7 Haziran’da neyse 24 Haziran’da da o olacak. Roboski’nin, Cizre’nin hesabı sorulacak diye korkuyorlar. Bizim isteğimiz barıştır, demokrasidir, özgürlüktür. Biz bunu istedikçe onlar bize savaşı dayatıyor. 24 Haziran’da oylarımızı Demirtaş’ı, Baluken’i, Bekir Kaya’yı cezaevinden çıkaracağız. Bizler Kürd’üz, başımız diktir. Van halkı ne kadar onurlu olduğunu bugüne kadar nasıl gösterdiyse, 24 Haziran’da gösterecektir.”

BULDAN: KÜRT HALKI 24 HAZİRAN’DA KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Son olarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları ifade etti: “AKP İktidarının tüm farklı yapılara, etnik gruplara, inançlara yönelik saldırı politikaları 24 Haziran’da son bulacak. AKP hükümetinin Türkiye toplumuna vaat edeceği bir gelecek kalmamıştır. Türkiye halkı 24 Haziran’da bir karar verecek. 16 yılda AKP iktidarının 7 Haziran ruhuna, Kürt halkına karşı yaklaşımını ve Türkiye’de siyaset yapan HDP’ye yaklaşımı ortadadır. Bunu hep birlikte takip ediyoruz. AKP hükümeti bu ülkeye hiçbir şeyi getirmedi. Özgürlükten, kardeşlikten bahseden AKP hükümeti bugün Cumhuriyet tarihinin en otoriter hükümeti oldu. Bizler diğer Başbakanlar, hükümetler döneminde faili meçhulleri, kayıpları, köy boşaltmaları, cezaevlerinde işkenceleri yaşamamıza rağmen AKP hükümeti döneminde bunu daha fazla yaşadık.

Sadece Türkiye ile de sınırlı kalmadılar. Suriye’de Afrin’e girdiler Kürt halkının kazanımlarına saldırdılar, Kerkük’e gittiler orada da Kürt halkının kazanımlarına saldırdılar, bunlar yetmedi, Türkiye’de Kürt halkının kazanımlarına saldırdılar. İşte sizin iradeniz sevgili Bekir Kaya burada sadece Kürtlerin değil, bu kentte yaşayan herkesin Belediye Başkanıydı. Burada Van halkına hizmet ettiği İstanbul’da rehin olarak tutuluyor. Onun yerine atanan kayyum tam bir sömürge valisidir. Başta kadın kurumları olmak üzere, Kürt halkının tüm kazanımlarına saldıran bu kayyuma ilk yerel seçimlerde dersini vereceğiz ve sevgili Bekir Kaya’yı o koltuğa oturtacağız. Sizlere söz veriyoruz, 24 Haziran’dan sonra Van milletvekilleri Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer ve Figen Yüksekdağ buraya gelecekler. 24 Haziran seçimleri Kürtlerin kaderini değiştirecek bir seçimdir.”

KÜRT HALKININ ONLARLA SORUNU VAR

“Başbakan dün akşam (Cuma akşamı) ‘Kürt halkıyla bir sorunumuz yok’ diyorsunuz? Peki Afrin’e niye gittiniz, Kürt halkının kazanımlarına neden saldırdınız? Atadığınız kayyumlarla Kürtçe tabelaları dahi kaldırdınız. Kürt halkı ile sorununuz yoksa Demirtaş, Yüksekdağ’ı neden cezaevine koyuyorsunuz. Sizin Kürt halkıyla sorununuz olmayabilir ama Kürt halkının sizinle sorunu var. Bugün MHP ile ittifak yapan, bozkurt işareti yapan AKP Hükümetine, Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Bizim sizinle sorunumuz var. Demokrasi tokadından bahsediyorsunuz ama biz Kürt tokadını vuracağız zaten bundan hiç kuşkunuz olmasın. Bu tokat Alevi, Arapların, kadınların, gençlerin, Serhat’ın tokadı olacak.”

TÜRKİYE ERDOĞAN’A MAHKUM DEĞİL

Van halkının yapılacak olan yerel seçimlerde de iradelerine sahip çıkacağını ve artık AKP’ye tek bir Kürt oyunun gitmemesi gerektiğini söyleyen Buldan, şöyle devam etti: “Sizin varlığınızı inkar eden, sizleri yok sayan, belediye başkanlarınızın yerine kayyum atayan, tüm kazanımlarınızı elinizden almaya çalışan AKP’ye karşı Kürtlerin birlik ve beraberlik günüdür. Kürtler bundan sonra omuz omuza tüm Türkiye’ye birlikteliğini gösterecektir. Türkiye’nin değişim ve dönüşümü noktasında ortaya çıkan bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Mahalle, mahalle, sokak sok insanlarımızın yüreğine dokunalım. 24 Haziran akşamı sandıklarımıza sahip çıkalım. 25 Haziran Erdoğan’sız, Bahçeli’siz bir gün olacak. Türkiye tek adamdan büyüktür. Türkiye Recep Erdoğan’a mahkum değildir, Türkiye AKP hükümetine mahkum değildir. Yeni bir şans var ve bu şansı değerlendirelim. Türkü, Kürdü, Lazı, çerkezi, alevisi, sünnisiyle, kadınıyla, genciyle bu ülkeye barışı getirmek, demokrasiyi, özgürlüğü, insan haklarını getirmek bizim elimizde. Yeter ki biz birbirimize güvenelim. İşte bu salon bunun göstergesidir. Van halkı bunu bir kez daha başaracaktır.”