Buldan: İki sembolik kentten önemli mesajlar verdik

Demokrasi Yürüyüşü çerçevesinde EMEP’yi ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İki sembolik kentten önemli mesajlar verdik” dedi.

HDP’nin Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” 3’üncü gününe girdi.

Edirne kolunda yer alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’daki temaslarını sürdürdü.

Emek Partisi’nin (EMP) ziyaret eden Buldan’a milletvekilleri Sezai Temelli ve Fatma Kurtalan ile Parti Meclisi üyesi Ayşe Erdem eşlik etti.

HDP heyetini EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Levent Tüzel ve İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros karşıladı.

Ayaküstü kısa bir sohbetin ardından gazetecilere açıklama yapıldı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP’nin başlattığı yürüyüşün çok önemli bir süreçte gerçekleştiğini dile getirdi. Gürkan, parti olarak bu süreçte HDP’nin yanında olduklarını ifade etti.

Baskılara da değinen Gürken, HDP’yi hedef alan baskıların Kürt sorunun çözümsüzlüğünden kaynaklandığını ve bugün sadece HDP değil, bir bütün olarak demokrasi güçlerine baskı yapıldığını kaydetti.

Gürkan, “Yürüyüşün talepleri sadece HDP’nin talepleri değil, ülkenin demokrasi sorununu ortaya koyan taleplerdir. Siyasi iktidarın bu yürüyüş esnasında ortaya koymuş olduğu tutum, geleceğe dair tek adam yönetiminin nasıl bir siyasal rejim tasavvur ettiğini de göstermesi bakımından önemli oldu” şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Edirne’den Hakkari’ye bu ülkenin barışa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yürüyüşlerinin beş günlük planlandığını ve Ankara’da son bulacağını hatırlatan Buldan, “Bu program çerçevesinde iki sembolik kentten önemli mesajlar verdik. Bu iki kentten başlayan yürüyüş aslında Türkiye halklarına ama asıl siyasi iradeye önemli bir mesaj veriyor” dedi.

Buldan, Türkiye’nin bugün içinden geçtiği koşulları çok iyi bildiğini ifade ederken, “Demokrasinin olmadığı, hakkın hukukun olmadığı, adaletin olmadığı, siyasi temsilcilerin cezaevinde olduğu seçilmişlerin cezaevinde olduğu, Türkiye’de barış isteyen huzur isteyen gerçekten demokrasi isteyen kesimlerin bugün cezaevinde olduğu bir süreci yaşıyoruz. İşte bütün bunlar aslında Türkiye’nin yönetilemediğinin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

“Edirne’den Hakkari’ye kadar bu ülkenin bütün topraklarını barışa ihtiyacı” olduğunu belirten Buldan, iktidar medyasının saldırılarına da yanıt verdi.

Buldan, şöyle konuştu. “Başlattığımız demokrasi yürüyüşü bugün tüm TV kanallarında tartışılıyor. Yürüyüşümüzün provokasyon amaçlı yapıldığı söyleniyor. Dün bir gazeteci çıkıp; ‘HDP denilen bir parti yoktur. Kürt sorunu denilen bir sorun yoktur’ diyor. Biz biliyoruz ki bu zihniyet 90 yıldır devam ediyor ve bir sonuç çıkmadı. HDP olmadan HDP hakkında TV programları yapılıyor. Bu ülkede barış ve demokrasi gelecekse, bunu da HDP getirebilir. Bu ülkede bir çözüm olacaksa, çözümü HDP getirecektir. Bu ülkede yaşanan tüm baskılara karşı duran bir parti var ve onun adı da HDP’dir” diye konuştu. Basın mensuplarına yapılan açıklamadan sonra ziyaret basına kapalı devam etti.