Buldan: AKP'nin miadı doldu, gideceklerini biliyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin 31 Mart'ta halktan büyük bir ders alacağını belirtti. Buldan, cezaevlerinde ölümlerin yaşandığı uyarısında bulunarak, derhal tecridin kalkması gerektiğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'daydı. 

'31 MART'TA HALKIMIZ DERS VERECEK'

Buldan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"3 gün sonra barışın ve demokrasinin konuşulacağı bir ülkeye uyanacağız. Bu ülkedeki her kesim iktidardan rahatsız, 31 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyor. Bu iktidar 31 Mart’ta halklarımızdan gereken dersi alacaktır. Onlar AKP’li olmayanı ya cezaevine gönderiyorlar ya cezalandırıyorlar.

AĞRI'NIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

En yüksek doğum oranı olan Ağrı’da tek bir kadın doğum uzmanı var. 

AKP yüzünden Ağrılıların şöyle bir sözü var: Ağrı’da doğuyoruz ama Erzurum ve Van yollarında ölüyoruz, diyorlar. Bugün, Ağrı halkının yaşadığı tüm sorunları tüm sıkıntıları biliyoruz. Bu kentte tarımın, hayvancılığın nasıl bitirildiğini biliyoruz. Artık tarım yok, hayvancılık yok. İnsanlar istediği gibi ekip biçemiyor. İnsanlar hayvanlarını yaylalara, meralara götüremiyor. Bütün bunların yasaklandığını ve aynı zamanda esnafın çiftçinin büyük bir mağduriyet yaşadığını biliyoruz. 

Ağrılılar evine ekmek götürebilmek için mecburen büyük şehirlere göç ediyor.

Sizin de tıpkı diğer belediyelerde olduğu gibi iradeniz gasp edildi. Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay hırsızlık yapmadığı için görevden alındı.

'AKP'NİN MİADI DOLDU'

Kayyumlar 31 Mart’ta el ele tutuşup Ankara’ya gidecek. AKP’nin miadı doldu, 31 Mart’ta gideceklerini biliyorlar.

Bugün her ne kadar cezaevinde olsalar da; Figen Yüksekdağ’ın, Sırrı Süreyya Önder’in, Sebahat Tuncel’in, Selma Irmak’ın, İdris Baluken’in ve belediye başkanlarımızın bütün bu arkadaşlarımızın herkesin gönlünde büyük bir yeri olduğunu biliyoruz. Bunu bildikleri için bu kadar saldırıyorlar, bu kadar hakaret ediyorlar. Ama devran dönecek, o gün gelecek, bütün arkadaşlarımız buralara gelecek, bu meydanlarda sizlere hitap edecek. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın!

'KÜRTLERLE DALGA GEÇİYOR!'

Dün Tayyip Bey bir konuşmasında ‘anneler cezaevlerinde evlatlarıyla Kürtçe konuşuyor’ diye bir imada bulunmuş ve halkla dalga geçmiş. Gerçekten bizlerle, Kürtlerle dalga geçmiş. Şunu söylemek isterim; iki tane genç Kürtçe slogan atıyor diye onu cezaevine koyacaksın, cezaevinde gençler anneleriyle Kürtçe konuşuyor diye övüneceksin. Şimdi insanlarımızın Kürtçe konuşmak için cezaevine mi girmesi gerekiyor? 

Cezaevlerinde insanlar Kürtçe konuşuyor diye bunu öven Cumhurbaşkanı’na şunu söylemek isterim: İnsanlar cezaevlerinde yaşamlarına son veriyor! Bugün sevgili Leyla Güven bedenini tam 141 gündür açlığa yatırmış. Onunla birlikte yüzlerce insan açlık grevinde. Onu görmeyeceksin, onun talebini duymayacaksın, ne istediğine kulak tıkayacaksın, ondan sonra cezaevinde insanlar anneleriyle Kürtçe konuşuyor diyeceksin. 

'TECRİT HEMEN KALKMALI'

Bir sorun bakalım Leyla Güven, Hakkari’nin milletvekili bir kadın, 141 gündür bedenini açlığa yatırmışsa demek ki bir sorun var. Demek ki bu kadının bir talebi var. Onunla birlikte arkadaşlarının bir talebi var. O talep tecrit kalksın, kendi hukukuna, kendi yasalarınıza uyun! Tecridi kaldırın diyorlar ama bu hükümet kendi yasalarını bile çiğniyor. Bunu bir kez daha kınıyoruz. Ve tecridin bir an önce kaldırılmasını, Sayın Öcalan’ın avukatları ile ailesi ile görüşmelerini yapması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. 

İşsizlik, yoksulluk, adaletsizlik kader değildir, bu hükümetin eseridir. 31 Mart tarihinde Ağrı Destanı’nı gençler yazacak. Ağrı halkı bir kez daha iradesine sahip çıkacak, başaracak."