Buldan: Hesap sormak için herkes 31 Mart'ı bekliyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Karayazı Kaymakamı'nın halkı HDP'ye oy vermemesi için tehdit ettiğini açıkladı. Buldan, herkesin 31 Mart'ı beklediğini, AKP'den hesap sorulacağını belirtti.

Erzurum’un Karaçoban ilçesinde düzenlenen halk buluşmasının ardından Karayazı ilçesine geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, miting alanında toplanan halka seslendi. Kadınların yoğunlukta olduğu alanda ilk olarak Karayazı Belediyesi Eşbaşkan adayları Melike Göksu ve Burhanettin Şahin halkı selamladı. 

'HERKES 31 MART'I BEKLİYOR'

Ardından halka hitap eden Buldan, alanda kadın sayısının fazla olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Seçimlerde en zor çalışmayı HDP'nin yaptığını belirten Buldan, şöyle devam etti:

"Bu kadar yoğun baskı ve engellemelere rağmen bugün burada binlerce kişi bir aradaysak, istediğiniz kadar baskı kurun biz halkız buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Kimse bizi demokrasi, barış, hukuk ve mücadelemizden vazgeçmemizi beklemesin. Çünkü biz Şeyh Said'in torunlarıyız. Gittiğimiz her yerde aynı coşku ve kararlılık var. Türkiye'nin her yerinde bu coşku var. Herkes 31 Mart'ı bekliyor. Bize güç ve moral veren sizin bu kararlılığınızdır. Siz baskılara rağmen alanlarda olduğunuz sürece kimsenin gücü bize yetmeyecektir. Türkiye'de hiçbir partinin üzerinde bu kadar baskı yok. En büyük baskı ve engellemeyi HDP görüyor. Tutuklanıyoruz, engelleniyoruz ama her şeye rağmen halkımızın bizimle olduğunu görüyor ve tanıklık ediyoruz."

Buldan, şunları dile getirdi:

"Mart seçimi Türkiye'nin en önemli seçimlerden biri. AKP ve Tayyip Bey seçim çalışmalarında, mitinglerde halka artık hiçbir şey vaat edemiyor. Tayyip Bey belediye başkanları adına her yere gidiyor. Sanki Türkiye'de tek belediye başkanı seçilecek o da Tayyip Bey olacak. Bunların dilinde yalan ceplerinde haram, üzerlerinde 81 milyonun vebali var. Bugün seçim meydanlarında üzerinde durdukları tek şey HDP'dir. Sadece bizden söz ediyorlar. 'HDP Kandil'in uzantısı ve terörist bir partidir' diyorlar. Erdoğan gittiği her yerde bunu ifade ediyor. Bu ülkenin geleceğini düşünen, demokrasiden ve hukuktan söz eden tek parti HDP'dir. Bu ülkeyi bölmeye çalışan tek parti var o da AKP'dir, AKP zihniyetidir. Biz ayrım yapmıyoruz. Bize oy veren de vermeyen de herkesi seviyoruz."

Buldan, "O kayyumlar geldikleri günden beri yolsuzluk, hırsızlık yapıp belediyeleri borç batağına sapladılar" diye ekledi.

TEHDİT EDEN KAYMAKAMA TEPKİ

Karayazı Kaymakamı'nın muhtarları tehdit ederek HDP'ye oy vermemeleri konusunda tehdit ettiğini söyleyen Buldan, şunları söyledi: "Bu ilçenin kaymakamı insanları tehdit edip AKP'ye oy istiyormuş. Bir parti vatandaşından tehditle oy ister mi? Hani memleket işi gönül işiydi. Buradaki muhtarları toplayıp 'HDP'ye oy vermeyin' diyorlar. Kaymakama sesleniyorum; Beytüşşebap’ta bir kaymakam vardı. Her gün bize hakaret ediyordu. TV'leri dolaşıp arkadaşlarımıza hakaret ediyordu. O kaymakam şimdi nerede? FETÖ'den tutuklandı. Hiç kimse bir halkın iradesiyle, kararıyla, kendi kendini yönetmesiyle dalga geçmesin. Bırakın insanlar kime istiyorsa ona versin."

'HUKUK VE ADALET YOK, TECRİT VAR'

Türkiye'de adalet ve hukukun olmadığını söyleyen Buldan, şunları kaydetti:

"Bir ülkede adalet ve hukuk yoksa, ağzını açan herkes cezaevine gönderiliyorsa, siyaset yapan engelleniyorsa o zaman AKP'ye sormak istiyoruz, siz ne iş yapıyorsunuz? Hukuku, demokrasiyi, özgürlükleri ve adaleti ayaklar altına aldınız. Eğer bu ülkenin seçilmiş insanları cezaevindeyse o zaman bu ülkede adalet yoktur. Eğer bu ülkede insanlar bedenlerini açlık grevine yatırıp 'tecrit bitsin' diyorsa o ülkede adaletten söz edilemez. Adalet Bakanı bu ülkenin milletvekillerini bedenini neden açlık grevine yatırdığını sormuyor. Bunu bilip üç maymunu oynamıyorlar mı? Görmeyen, duymayan, bilmeyen bir yaklaşımı kabul etmiyor, kınıyoruz."