Bulut: Bize kazandıran analardı

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde 136 günlük açlık grevinin ardından 28 günde ölüm orucunda kalan İhsan Bulut, ‘Anaların direnişi ve kararlığı bizi kazanıma götürdü” dedi.

Ölüm orucu eylemcilerinden tutsak İhsan Bulut’un babası Ahmet Bulut, tecridin tekrarlanmaması için toplumun her kesimini sürecin takipçisi olmaya çağırdı.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde 136 günlük açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüren ve 28 gün de ölüm orucunda kalan İhsan Bulut, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda durumlarının iyi, morallerinin ise çok daha iyi olduğunu söyledi.

Bir ayağında engeli bulunan Bulut, yaşadığı sağlık problemlerine rağmen tecride karşı yapılan her türlü direnişte yer aldı. Ölüm orucuna başlaması ile sağlık sorunları daha ciddi bir hal alan Bulut, eylemlerin sonlandırılmasına ilişkin açıklamanın ardından hemen hastaneye kaldırıldı. Bulut, gönderdiği mesajda, “Tecridin kırılması için mücadele eden herkese selamlarımızı iletiyoruz. Bizlerin bu direnişinde asıl rol, annelerindir. Onların ellerinden öpüyoruz. Anaların direnişi ve kararlığı bizi kazanıma götürdü” dedi.

OĞLUMUN DURUMU İYİDİR

Bulut’un durumuna ilişkin konuşan baba Ahmet Bulut, şunları söyledi: “Açıklama yapılır yapılmaz eşim ile soluğu Van’da aldık. Yüz yüze olmasa da avukatlarından bilgi aldık. İlk olarak Van Araştırma Hastanesine götürülen tutsakların hastanenin bodurum katında, tutsaklara ayrılan bir bölümde tedavi edilecekleri söylenmiş. Hastane için utanç duyulacak, rutubetli ve hijyenik olmayan bir yer. Bu durumu kabul etmemiş çocuklarımız. Bunun üzerine cezaevine geri götürüldüler. İHD ve Tabip Odası’nın müdahaleleri sonucunda yeninden hastaneye kaldırıldılar ve normal odalarda tedavilerini oluyorlar. Şu an oğlumun durumu iyidir. Sesi de bizlere çok iyi geldi.”

TÜM TOPLUM TAKİPÇİ OLMALI

Öcalan’ın mesajıyla açlık grevleri bitmesinin mutluluk verici olduğunu ve bayramı erken yaşattığını kaydeden Bulut, şöyle konuştu: “Özellikle de İhsan’ın annesi çok mutlu, bu direnişte annelerin payı çok büyük. Umarım devamı gelir. Demokrasiye olan inancımızı kaybetmeyeceğiz. Bu sürecin herkese ders olması gerekiyor. Bundan sonra tecridin tekrarlanmaması için de toplumun her kesimini sürecin takipçisi olmaya çağırıyorum.”