CİK: Ramazan ayı barış, kardeşlik sıhhat ve huzur getirsin

Ramazan ayına ilişkin açıklama yapan CÎK, “Ülkemizin Güney parçasında yeniden milletimizin düşmanları bir kardeş kavgası olması için fitne örgütlüyorlar. Milletimizin bütün partileri, cemiyet ve cemaatleri buna dur demek zorundadırlar” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Civaka Îslamîya Kurdistan (CÎK) şunları belirtti: “Bir diğer Ramazan ayına Allah’ın inayeti ile kavuşmuş bulunmaktayız. Peygamberimiz derki, Ramazan’ın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan azad olmaktır. Bizler Kürdistan İslam Toplumu olarak bu yılki Ramazan ayının barış, huzur ve sağlık getirmesini Mevla’dan niyaz ediyoruz.

İslam aleminde ve dünyada barış ve huzurun yeşermesi ve gelişmesini diliyoruz. Özellikle İslam dünyasındaki, savaşların, fitnenin ve zorbalıkların son bulmasını istiyoruz. Mevla koronavirüs ile ibadetgahların kapısına ellerimizle kilit vurdurdu. İnşallah işlediğimiz günahların farkına varır ve bu zulümlere son veririz. Her mümin kendi evini ibadetgaha çevirerek bu yılki Ramazan ayını ve ondaki ibadetleri aile efradımızla hanemizde ihya ederiz.

Allah şimdiden herkesin ibadetlerini makbul eylesin. Herkese çağrımız bu yıl işlediğimiz günahların muhasebesini yapalım, zulümden ve zalimlerden uzaklaşalım, hakkı ve adaleti arayan müminler olalım, savaşlara, haksızlıklara karşı duralım, iyilik ve adaleti yaşayıp yaşatalım. Ahlak ve vicdan sahipleri olarak hayatımızın geri kalan kısmını idame ettirelim. Resulullah’ın söylediği gibi, bu ayın başında rahmeti yaşayalım ki, mağfirete erişelim ve geçmiş günahlarımızdan arınalım, kardeşçe, özgürce, adilce ve huzur içerisinde yaşamımızı sürdürelim.

Kendi aramızdaki sorunlarımızı kardeşçe ve konuşarak aşalım. Bir daha kardeşlerimize asla silah doğrultmayalım. Milletimizin ve düşmanlarımızın fitne ve fesatlarına alet olmayalım. Ülkemizin Güney parçasında yeniden milletimizin düşmanları bir kardeş kavgası olması için fitne örgütlüyorlar. Milletimizin bütün partileri, cemiyet ve cemaatleri buna dur demek zorundadırlar. Düşmanlarımız ve Allah’ın düşmanları olan sömürgeci devletlerin oyunlarını hep birlikte boşa çıkarmalıyız. İttifak muhabbet ve kardeşliğimizi geliştirmeliyiz. Herkes bu meseleyi aklı selim ve milletimizin maslahatları çerçevesinde ele almalı ve böyle çözüme katkıda bulunmalıdır. Kardeşlik ve ittifaka evet, düşmanlık ve parçalanmaya hayır diyoruz. Bizler Civaka Îslamîya Kurdistan olarak aramızdaki ittifakın gelişmesi için, aramızdaki düşman fitnesinin bertaraf edilmesi için, her türlü katkıya hazır olduğumuzu kamuoyuna deklere ediyoruz.”