Cenevre’ye gelen Erdoğan’ı kimse karşılamadı!

BM’nin organize ettiği 1.Küresel Mülteci Forumu’na katılmak için Cenevre’ye gelen Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsviçreli hiçbir yetkili karşılamadı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve İsviçre iş birliğinde, 17-18 Kasım tarihleri arasında BM Cenevre Ofisinde gerçekleştirilecek 1. Küresel Mülteci Forumu’na katılmak için Cenevre’ye gelen Erdoğan’ı ne BM ne de İsviçreli hiçbir yetkili karşılamadı.

Türk Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtuluş’un da arasında bulunduğu bir heyetle Cenevre havaalanına gelen Erdoğan’ı, karşılamak için resmi hiçbir program uygulanmadı.

Hava alanında Türkiye Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı ve BM Türkiye Daimî Elçisi Sadık Arslan’ında arasında olduğu Türk bir grup, tarafından karşılanan Erdoğan ve heyeti, konaklamak üzere Cenevre Four Seasons Otel’e geçti.

KARŞILAMAK İÇİN YANDAŞLAR TOPLATILDI

Foruma ev sahipliği yapacak İsviçre veya BM yetkililerinden hiç kimse, Erdoğan’ı konaklamak için geçtiği otelde de karşılamadı.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti, havaalanın ardından koruma ordusu ve yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde konaklamak üzere geçtiği otel önünde toplatılan 30-40 kişilik yandaş grup karşıladı.

PROTESTOLARIN GÖLGESİNDE KONUŞACAK

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Salı günü BM Cenevre Ofisi’nde başlayacak olan forumda konuşma yapması bekleniyor.

Öte yandan, aylardan beridir ülkede gerçekleşen protestoların hedefinde olan ve birçok kesim tarafından ‘İstenmeyen adam’ olarak nitelendirilen Erdoğan’ın Cenevre’ye gelmesi, Salı günü eylemlerle protesto edilecek.