CHP ve Gelecek Partisi'nden HDP'ye ziyaret

İzmir'deki saldırının ardından CHP ve Gelecek Partisi heyetleri HDP'yi ziyaret etti. Ahmet Davutoğlu da telefonla başsağlığı diledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına Onur Gencer isimli faşist tarafından yapılan saldırıda katledilen parti çalışanı Deniz Poyraz için dayanışma ziyaretleri sürüyor.

CHP İzmir milletvekilli Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, CHP eski milletvekili Zeynep Altınok ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den oluşan heyet, HDP İl Örgütü’ne dayanışma ziyaretinde bulundu. Poyraz’ın katledildiği yerde incelemelerde bulunan CHP heyeti, daha sonra kendilerini karşılayan HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya gelerek konuya ilişkin bilgi alışverişinden bulundu. Heyetler daha sonra kısa birer açıklama yaparak, dayanışmanın önemine dikkat çekti.
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, "Toplumu geren, kutuplaştıran, toplumda belli noktalarda fay hatları yaratan belli açıklamalar vardı. Göz göre göre, göstere göstere gelen bir olay oldu. Bu olayların tekrarlanmaması için hem devletin tüm kurumlarının hem de tüm siyasilerin ortak bir iradeyi eylemlerine ve söylemlerine yansıtmaları gerekiyor” dedi.

 BULDAN: BİRLİK OLMAZSAK TEKRARLANIR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da heyete teşekkür ederek, ziyaretin kendilerine güç ve moral verdiğini ifade etti. Buldan, saldırının sadece HDP’ye yapılmadığına, saldırının Türkiye’nin geleceğine yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Dolayısıyla bu saldırı karşısında tam da aslında bugün birlikte olmanın, birlikte dayanışmanın ve bunu göstermenin tam zamanıdır. Geçmiş zamanlarda, geçmiş dönemlerde de bu tür olaylarla da karşı karşıya kaldık. Çok yakın bir zamanda genel merkezimize saldırı oldu. Yine il binalarımıza saldırılar gerçekleştirildi. Ancak bu saldırılar karşısında ortak bir tutum sergilenmediği için ve iktidar gerekli soruşturmayı yapmadığı için bu olayların devamına tanıklık ediyoruz" dedi.
Buldan, "Biz ölümlerle sınanmayacak kadar güçlü bir iradeye sahibiz. Ama bu tarz olayların yaşanmaması için de güçlü bir birlikteliğe ihtiyaç vardır" dedi.
CHP eski Milletvekili Zeynep Altınok ise şunları söyledi: “Gerçekten toplumsal birlikteliğimiz bu ülkenin iyileşmesi için gerekli olan tek şey. Bu ülkenin tüm halkları, tüm yurttaşları kardeşlikle, acı kendi ocağımıza düşmeden önce, birbirimizin acısının farkında olarak ve adaleti hep birlikte takip ederek, iz sürerek paylaşılırsa yeni acılar yaşamayacağız.  Bu değişim için hep beraber olmalıyız.”

DAVUTOĞLU'NDAN TELEFON

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'ye yönelik saldırı dolayısıyla Mithat Sancar’a, eşi Sare Davutoğlu ise Pervin Buldan’a telefonda başsağlığı diledi.
Gelecek Partisi yöneticileri de HDP’yi ziyaret etti.
Heyetin başında Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Cuma İçten yer aldı.
Sancar, “Bunu karşısında yapılacak şey; demokratik siyaseti, toplumsal barışı ve ortak demokratik ilkeleri birlikte savunmaktır. Bizim muhalefet partilerine çağrımız var. O da Meclis’te bulunsun bulunmasın, en kısa zamanda bir araya gelip, buluşmak ve ortak tutum sergilemektir” diye konuştu.
Gelecek Partili İçten, Sancar’ın duygularını paylaştığını ifade etti.