Dağ: Biz buradayız, AKP gidecek

HDP’nin dayandığı gelenek ve mirasa işaret eden Amed Milletvekili Dersim Dağ, tüm siyasi soykırım operasyonlarına rağmen boyun eğmeyeceklerini belirterek, “AKP de gidecek ama biz buradayız” dedi.

HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, AKP-MHP hükümetinin devam eden baskı politikalarıyla HDP’nin hiçbir bileşenini yıldıramayacağını söyleyerek, mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

ANF’ye konuşan Amed Milletvekili Dağ, insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemde HDP’ye yansımasının daha şiddetli olduğunu belirterek, her gün onlarca üyelerinin gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi.

Aslında HDP şahsında tüm Kürt halkının ve muhaliflerin hedef alındığını ifade eden Dağ, “Topyekün Kürt özgürlük mücadelesini yok etmeye yönelik saldırılar. Kürtleri siyasetten de yok etmeyi, ehlileştirip kendi çizdiği çerçeve içine hapsetmeyi amaçlıyor. Bunu yapınca tüm muhalifleri de hedef alıyor” dedi.

HDP BÜYÜK MÜCADELE VERİYOR

HDP’nin devletin dışladığı tüm kesimleri, aidiyetleri barındıran özelliğine işaret eden Dağ, fiilen ana muhalefeti üstlendiğini ve bunun politik hattına uygun olarak büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Bu nedenle de en çok saldırıların HDP üzerinde yoğunlaştığını kaydeden Dağ, kadın cinayetlerinden gençler üzerinde sürdürülen uyuşturucu, fuhuş ve asimilasyona kadar sistematik bir devlet politikasının söz konusu olduğunu vurguladı. Dağ, şöyle devam etti: “Faşist sisteme karşı muhalefet yapan bir partiyiz. HDP’nin bütün alanlarına saldırı gerçekleşiyor. Kadın Meclisi bir açıklama, bir dans gösterisi yaptığında gözaltına alınıyor. Gençlik Meclisi, partinin siyasi çalışmalarından dolayı tutuklanıyor. HDP’nin bütün yapılarını ilegalize ediyor.”

AKP’YE DE BOYUN EĞMEYECEK

HDP’nin Orhan Doğanlar ve Vedat Aydınlar’ın izinden giden güçlü bir gelenek e mirasa dayandığını hatırlatan Dağ, şunları ekledi: “Bu AKP’ye boyun eğmeyecek bir parti. AKP gider, farklı bir parti gelir ama direnmeye, mücadele etmeye devam edecektir. Ne yapmak istediklerini, nasıl bir politika izlediklerini çok iyi biliyoruz. 65 belediyeden 31’ine kayyum atanmasının anlamının farkındayız. Biz buradayız, halkımızla birlikteyiz, halkımızla mücadelemizi sürdürüyoruz. Mücadelemizi yürüteceğiz ve başarıya ulaşacağına inancımız sonsuzdur. Baskı politikaları ile ne gençliği ne kadını ne de HDP’nin herhangi bir bileşenini yıldırabilirler. HDP, faşist politikalarına karşı durmayı sürdürecek.”