'Daha onurlu bir yaşam sunmak için mücadele edeceğiz'

HDP'nin Adana Sarıçam Belediye Eşbaşkan Adayı Dündar Aksu, "Emeklilere, yaşlılara ve mültecilere daha onurlu bir yaşam sunmak için daha yoğun bir mücadele içerisinde olacağız" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılacak yerel seçimlere 2 gün kala çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Sarıçam Belediyesi eşbaşkan adaylarından Dündar Aksu, halkı oyunu kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya çağırdı. Amed Lice doğumlu olan Aksu, 1991'de köy yakmalarından dolayı ailesi ile Adana’ya yerleşti. Yaşadıkları maddi sıkıntılardan dolayı çocuk yaşta çalışmaya başlayan Aksu, ailesine desteğini sattığı simitler ile sağladı.

İlkokula kadar okuyabilen Aksu, şimdilerde unlu mamuller ustası ve kendi yerini işletiyor. Evli ve 4 çocuk babası olan Aksu, partinin ilk kurulduğu yıllardan itibaren Kürt halkının özgürlüğü için çalışmalar içerisinde olan bir ailenin içerisinde yetiştiğini belirterek, "İlk Adana’ya yerleştiğimiz zaman kimseyi tanımadığımız ve güvenmediğimiz için bir süre çalışmalardan uzak kaldı ailem. Ama 2002 yılından itibaren yeniden aktif bit şekilde çalışmalarda yer aldık" dedi.

‘DOĞAL GIDAYI ARACISIZ DOĞRUDAN HALKA ULAŞTIRACAĞIZ’

2002'den 2008'e kadar aralıksız Kürt siyasal hareketinde gençlik çalışması yürüten Aksu, 2008'de yaptıkları çalışmalar nedeni ile de 2 defa cezaevine girdi. Toplamda 3 yıl hapis yatan Aksu, çocukları olduktan sonra onların geleceğini daha iyi hazırlamak için parti çalışmalarına daha fazla ağırlık verdiğini söyledi. Son 2 yıldır Demokratik Bölgeler Platformu’nda çalışmalarına devam eden Aksu, burada da yöneticilik yapıyor. İşinden dolayı gece 12 saat çalıştıktan sonra sabah birkaç saatlik uyku ile partiye gelen ve görevlerini aksatmamaya çalıştığını kaydeden Aksu, şimdi ise Sarıçam için belediye eşbaşkan adayı.

Sarıçam’ın bir tarım ve hayvancılık ilçesi olduğunu ifade eden Aksu, "Sarıçam’a yönelik bizim de birçok projemiz var. Başta eşbaşkanlık sistemi ile tüm yönetim alanlarını kadına duyarlı bir hale getireceğiz. Biz belediyeyi aldığımız takdirde bize yapılan parasal aktarımı diğer partiler gibi halka sadaka gibi değil sosyal bir sorumluluk ile aktaracağız. Doğal ve temiz gıdaya aracılar olmadan halka doğrudan ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

'TARIM İHTİYACINI TEK BAŞIMIZA İÇERİDE HALLEDEBİLİRİZ'

Çocukların oyun alanlarını ve gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri spor kültürel alanlarını da ücretsiz hale getirmeyi planladıklarını aktaran Aksu şöyle konuştu: "Emeklilere, yaşlılara ve mültecilere daha onurlu bir yaşam sunmak için daha yoğun bir mücadele içerisinde olacağız. Sarıçam’da özellikle şunu söyleyebiliriz ki, iktidarın dışa bağımlı olan tarım ihtiyacını biz tek başımıza içeride halledebiliriz.

Örnek olarak şunu söyleyebiliriz: Ben bir fırıncıyım ve aldığım unu yurtdışına bağlı farklı ülkelerden getiriyoruz. Halbuki ülkemizde Türkiye'de ve Kürdistan'da buğday üretilmiyor mu? Tabii fabrikalarının kapatılması üzerine bizler daha da dışa bağımlı hale geldik. Biz de diyoruz ki, tarım ilçesiyiz ve bunun üstesinden hep birlikte gelebiliriz."