DBP Amed’de örgütlenmeyi tartışıyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Amed'de örgütlenmeye odaklanan çalıştayında, özgürlük için örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Amed’de “Özgürlük örgütlenme ile başlar” temasıyla gerçekleştirilen çalıştayda, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, ülkede yaşanan baskılara karşı örgütlenmenin tek çözüm yolu olduğunu belirttiler.

Çalıştaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ile çok sayıda kurum temsilcisi de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çiğdem Kılıçgün Uçar, devletin Kürdistan’ı yeniden şekillendirme çabalarını eleştirerek, bu girişimlere karşı örgütlülüğün en etkili panzehir olduğunu vurguladı. 

Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Kürt halkının yaşadığı, demokrasi güçlerinin var olduğu her noktada, her yerde örgütlü gücümüzü kurmak zorundayız. 21’inci yüzyılda ya inkarcı devletin dediği hayat bulacak, ya da 3’üncü yol ve demokratik cumhuriyet hayat bulacak” vurgusunda bulundu. 

Eş Genel Başkan Keskin Bayındır ise, günümüzde yaşanan çatışmaların ve baskıların temelinde güçlü bir örgütlenmenin eksikliğinin yattığını belirtti. 

Keskin Bayındır, "Kürdistan’da AKP-MHP iktidarı öncülüğünde ulus devlet adım adım büyüyor, adım adım sertleşiyor. Ancak buna karşı büyük bir itiraz çıkmıyor. Bunun sebebi de örgütlenmedeki zayıflıklardan kaynaklanıyor. Toplum içerisinde bu zulme, düşmanlığa karşı örgütlenmenin zayıf olduğunu görüyoruz. Biz de siyasi parti olarak bu zulme, düşmanlığa karşı kurumlarımız, yoldaşlarımızla birlikte toplumun örgütlenmesinden kendimizi sorumlu görüyoruz. O sorumluluktan, ihtiyaçtan kaynaklı iki gün tartışma yürüteceğiz. Kendimizi, zihniyetimizi, buna karşı örgütleyeceğiz. Geniş bir mücadele yürüteceğiz. Bu mücadelemiz sadece kurumlarımız içerisinden olmayacak. Sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle 7’den 70’e örgütlü bir zihin, özgür bir zihin oluşturmak için mücadele edeceğiz. Önce kendimizi örgütleyeceğiz, sonrasında toplumumuzu örgütleyeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Bayındır, “Hedefimiz hakları, davası için mücadele eden, özgür bir ülkede yaşamak için mücadele eden bir toplum yaratmaktır. Bu çalışmalara dahil olan tüm arkadaşlarımız Kürt halkının özgürlüğü için mücadele eden arkadaşlarımızdır. Güçlü bir örgütlenme hedefi ve amacıyla iki gün boyunca tartışma yürüteceğiz.” diye ekledi 

Çalıştay, eş genel başkanların konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.