Devlet terörü: Malatya ve Adana'da 8 gözaltı

Türk polisi Malatya ve Adana’da gözaltı terörü estirdi. İki kentte 8 kişi gözaltına alındı.

Türk rejimi son aylarda Kürtlere ve sol muhalefete yönelik gözaltı furyasını boyutlandırdı. Hemen her gün gözaltı ve tutuklama haberleri geliyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde bir gencin evine baskın düzenlendi.

Yüreğir ilçesinin Selahattin Eyyübi Mahallesi'ndeki baskında evdeki eşyalar dağıtılırken, bazı kitap ve dijital malzemelere el konuldu.

Arama ardından gözaltına alınan Ferhat Sezgin, Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Sezgin’in ailesi, polisin evdeki aile bireylerini darp ettiği ve hakaretlerde bulunduğunu belirtti.

Malatya'da sabaha karşı yapılan ev baskınlarında ise Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) eski il başkanı Ayşe Işık, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) yöneticileri Sayime Tuncel, Hatice Zengin, 7 Haziran 2015 tarihindeki Milletvekili Genel seçimlerinde HDP Milletvekili Adayı Betül Kurnaz Kılıç ve HDP üyeleri Gule Doğan, Reyhan Bakır ile Hatun Aydın gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmadı.