DFG, gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı

DFG, Türk devletinin İdlib’deki kayıplarının ardından gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), gözaltına alınan gazetecilere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. İdlib'de Türk askerlerinin ağır kayıp vermesinin ardından başlayan gerginliğin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, saldırıyla birlikte sosyal medyada kesintilerin yaşandığı kaydedilerek, “Bu kesintilerin halkın bilgiye erişimini engellemek ve tek kaynaktan haber akışını sağlama girişimi olduğunu açık bir şekilde ortadadır” denildi.
Açıklamada, Edirne başta olmak üzere sınır hattında ciddi bir yığılma yaşanmasıyla birlikte hem bir insanlık dramı yaratılmış, hem de bu insanların can güvenliğini tehlikeye atan bir tutum izlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

GÖZALTILAR

Sınırda yaşananları takip etmek amacıyla Edirne’ye bağlı Pazarkule ilçesinde bulunan Mezopotamya Ajansı muhabirleri İdris Sayılğan, Naci Kaya ile Rudaw muhabiri Rawin Stêrk ve kameraman Mehmet Şirin Akgün’ün gözaltına alındığı aktarıldı. Açıklamada, Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu'nun da sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını hatırlatıldı.  
Açıklamada, Sputnik çalışanı 3 gazetecinin gözaltına alındığına da dikkat çekilerek, tüm gazetecilerin derhal bırakılması istendi.