DGH: 6 araç, bir depo, bir işyeri ateşe verildi

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Türkiye metropollerinde tecride karşı bir dizi eylem gerçekleştirerek, 6 araç, bir depo ve bir işyerinin ateşe verildiğini açıkladı.

DGH Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı ve cezaevinde gelişen fedai eylem gerçekleştiren tutsaklar anısına Şehit Baran Mawa İntikam Birimleri tarafından Türkiye metropollerinde bir çok eylem düzenlendiğini bildirdi.

Açıklamaya göre 17-24 Mart tarihleri arasındaki bu eylemlerde 6 araç, bir depo ve bir işyeri yakılarak kullanılmaz hale getirildi. Eylemlerin 7’si İstanbul’da birinin Bursa’da gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, “Şehit Baran Mawa İntikam Birimleri”nin eylemleri şöyle sıralandı:

İSTANBUL

14 Mart tarihinde 04.30 saatlerinde Bağcılar ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde bir araç ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemin ardından yanan araç kullanılmaz hale gelmiştir.

17 Mart tarihinde 04.30 saatlerinde Kâğıthane ilçesi Talat Paşa Mahallesi’nde Z.Ö adındaki şahsa ait bir araç ateşe verilmiştir. Ateşe verilen araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

17 Mart tarihinde 00.30 saatlerinde Kâğıthane ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde bir araç ateşe verilmiştir. Bu eylemde ateşe verilen araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

20 Mart tarihinde 23.30 saatlerinde Şişli ilçesi İnönü Mahallesi’nde bulunan bir hurda deposu ateşe verilmiştir. Eylemde hurdalıkların hepsi yanmıştır.

23 Mart tarihinde 00.15 sularında Küçükçekmece ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde bir araç ateşe verilmiştir. Ateşe verilen araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

24 Mart tarihinde 23.00 sıralarında Silivri ilçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde bir araç ateşe verilmiştir. Araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

23 Mart tarihinde 01.00 sıralarında Arnavut köy ilçesi Ömerli Mahallesi’nde 4 katlı Kâğıt ve Ambalaj Üretimi yapan bir fabrikanın deposu ateşe verilmiştir. Depo tümden yanarak kullanılma hale gelmiş ve ağır maddi hasar oluşmuştur.

BURSA

23 Mart tarihinde 01.00 saatlerinde İnegöl ilçesinde S.E adındaki şahsa ait bir araç ateşe verilmiştir. Araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.”