GÖRÜNTÜLÜ

Direniş alanlarından mesaj: İşgalcileri de ihanetçileri de barındırmayacağız

Direniş alanlarında işgalcilere karşı savaşan HPG ve YJA Star Gerillaları, işgalcileri Kurdistan topraklarında barındırmayacaklarını vurgularken, bunun için Kürt halkının da KDP ihanetine karşı direnişe geçmesi gerektiğini belirtti.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI GERİLLA DİRENİŞİ

Kurdistan Özgürlük Gerillası, KDP’nin de desteğiyle Başûrê Kurdistan’a yeni işgal saldırısı başlatan Türk devletine karşı karadan ve havadan etkili eylemlerle cevap veriyor. Türk devletinin işgal  saldırılarına karşı Sergelê ve Bahar Tepesi direniş alanlarında yer alan YJA Star ve HPG Gerillaları, ajansımıza konuştu.

ETKİLİ DARBELER VURUYORUZ

YJA Star Gerillası Tekoşîn Adil: Öncelikle 3 Temmuz’da başlatılan işgal saldırısında şehit düşen Canfeda Efrîn ve Canfeda Soro yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırısı sadece Kurdistan için değil, bütün dünya için tehlikeli bir durumdur. Çünkü işgalcilerin hedefi bütün Ortadoğu’yu işgal etmek ve sömürgesi altına almaktır. Bunun en somut örneğini de Kurdistan topraklarında görebiliriz. Başlatılan işgal operasyonundan bu yana birçok köyü yakıp yıkmıştır. Sadece köyleri değil Kurdistan coğrafyasını da yakmaktadır.

Şehit arkadaşlarımızın da dediği gibi Kurdistan topraklarını işgalci Türk devletine mezar edeceğiz. Öyle ki Kurdistan topraklarına adım atamayacak hale gelecekler. Zaten arkadaşlarımız şimdiden gerilla taktiği ve tarzıyla düşmanı kilitlemiştir. Biz her türden zorluğa karşın işgalci Türk devletine karşı irade gücümüzle darbeler vuruyoruz. Çünkü biz bir fikir ve felsefe temelinde bu savaşı yürütüyoruz. Bizim bir inancımız ve hedefimiz var ve bununla zaferi elde edeceğimize inanıyoruz. Halkımıza da çağrımız budur. Kendine yurtseverim diyen herkesin bu sorumlulukla direnişe katılması lazım. Eğer bu direnişle birlikte olurlarsa herkesin inancı olsun ki, işgalci Türk devletini yarattığı kirli zihniyetle birlikte yok edeceğiz.

ZAFERİ HALKIMIZLA BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

YJA Star Gerilası Berçem Soran: “İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a saldırmasıyla niyeti ortaya çıkmıştır. İşgalin amacı Başûr halkını göçe zorlayıp ve topraklarını talan etmektir. Bunu Sergelê alanındaki uygulamalarından görebiliyoruz. İşgalci Türk devleti Sergelê’de köyleri bombalayıp yakmaktadır. Başûr halkının tepkisi söz konusu ama direnişe geçmesi lazım. İşgalcilerin topraklarına geçmesine izin vermemeliler. Çünkü bu toprakların sahibi Kürtlerdir. Köylerde rahatça dolaşan işgalcilere ve köylüleri yerlerinden eden işgalci çetelere karşı sessiz olunmamalıdır. Burası bizim topraklarımız; işgalcilerin Kurdistan topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceğiz.

Diğer bir gerçeklik de KDP’nin Başûrê Kurdistanı Türk devletine peşkeş çekmesidir. Özgürlük Gerillaları olarak bizlerin işgale karşı tavrı nettir. Ne işgalcilerin ne de ihanetin kazanmasına izin vereceğiz. Elbette bunu halkımızla birlikte yapacağız. Halkımız şunu iyi bilsin ki Özgürlük Gerillası her zaman yanlarındadır. Ve birlikte zaferi kazacağımıza inanıyoruz.

İŞGALCİLERİ BARINDIRMAYACAĞIZ

HPG Gerillası Erdal Qendîl: KDP’nin desteğiyle işgalci Türk devleti tarafından 3 Temmuz akşamı saat 20-21.00’da Sergelê’de başlatılan operasyona karşı arkadaşlarımız, gerilla tarz ve taktikleriyle yoğun şekilde işgalcilere darbe vurdu. Darbe yiyen işgalci Türk askerleri şok geçirdiler. Gerilla direnişiyle işgalcilere şu mesaj verildi. Kurdistan topraklarına bastığınız her yer size mezar olacak. Yanı sıra işgalcilere Kurdistan topraklarını peşkeş çeken KDP’ye dur denilmesi lazım. Kürt halkının da KDP ihanetine karşı direnişe geçmesi gerek. Biz özgürlük Gerillaları olarak ne olursa olsun işgalcileri bu topraklarda barındırmayacağız. Darbe yiyen işgalciler öfkesini Kurdistan köylerini yakarak ve ormanlık alanları bombalayarak almaktadır. Halkımıza söz veriyoruz; özgür bir Kurdistan’da yaşayana dek direnişimizden taviz vermeyeceğiz.