Direnişçilerin tedavileri sürüyor

Açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin hastaneye sevk edilmesi ve tedavileri devam ediyor.

Tecride karşı cezaevinde başladığı açlık grevi eylemini, tahliye olduktan sonra da Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan evinde sürdüren Resul Arslan, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

65 günlük açlık grevi ardından hastaneye kaldırılan Arslan'ın 10 kilo verdiği ve bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenildi. Hastaneye sevk edildiği esnada kısa bir açıklama yapan Arslan, asıl direnişin bundan sonra başlayacağını söyledi. Arslan, büyük kazanımlar sonucu açlık grevlerini sona erdirdiklerini belirterek, açlık grevi sürecinin tarihsel bir iz bıraktığını vurguladı.

Yüksekova ilçesinde yaşayan Arslan, 2012 yılında "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılaması sonucunda ise, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Verilen bu ceza, üst mahkeme tarafından da onanan Arslan, cezaevinden çıktığı geçtiğimiz 3 Mayıs’a kadar Hakkari, Muş, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir-Bandırma, Erzurum-Horasan K Tipi ile Erzurum H Tipi cezaevlerinde kaldı.

ELAZIĞ’DA 150 TUTSAK HASTANEYE KALDIRILDI

Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde açlık grevini sonlandıran 150 tutsağın hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmasına dünden beri direnen idarenin tutukluların sevkini kabul ettiği belirtildi. Cezaevi Müdürü ve Savcısıyla görüşen avukatlar ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, ilk etapta açlık grevini sonlandıranlardan Ahmet Tekin, Yasin Güngör ve Serkan Eren’in Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi. Aydemir, diğer eylemcilerin ise yarın hastanelere sevklerinin yapılacağını belirtti.

Yaptıkları görüşmelerde diğer tutsakların hastanelere sevk edilerek tedavilerinin yapılacağının kendilerine bildirildiğini dile getiren Aydemir, hastanelere sevk edilen 3 tutsaklara serum ve sıvı tedavisi uygulandığını ifade etti. Aydemir, serum ve sıvının verilmesinden sonra dahiliye servisinde yapılan işlemlerinin ardından bir dahiliye uzmanı tarafından tedavilerine cezaevinde devam edileceğini aktardı.

Öte yandan Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde açlık grevine giren ilk grupta yer alan ve 160 aşkın gün grevlerini sürdürdükten sonra bitiren Cengaver Aykul, Metin Serhat, Harun Alkan Musa Candemir'e henüz hiç bir tıbbi müdahale yapılmadı.

TEKİRDAĞ’DAKİ TUTSAKLARDAN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Tekirdağ 1 No’lu F tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin hastaneye sek edildiği öğrenildi. Hastanede sevk edilen tutsakların jandarma tarafından darp edildiği ifade edilirken, kan örneğinin alınmasının ardından vücutlarında morlukların oluştuğu aktarıldı.

Avukatlarına bilgi veren tutsaklar, yarın hastaneye gitmek için yine dilekçe verdiklerini söyledi. Tutsaklar, açlık grevinin ilk gurubunda yer alan eylemcilere ise, serum verilmediği bilgisini paylaştı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan tutukların da yarın kan tahlilleri için hastaneye sevk edileceği ifade edildi.

BURSA’DAKİ TUTSAKLAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklar da hastaneye sevk edildi. İlkin dahiliye bölümüne götürülen tutuklular daha sonra diyetisyene sevk edildi.