DKP/BÖG: Devrimciler sokakları terk etmeyecek

1 Mayıs mesajı yayımlayan DKP/BÖG, "Devrimciler sokakları terk etmeyecek" dedi. DKP/BÖG, Türkiye ekonomisinin çöküşte olduğuna dikkat çekti.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) Merkez Yürütme Komitesi, bugün yazılı 1 Mayıs mesajı yayımladı.
Mesajda, "Dünya kapitalist sistemi büyük bir kriz içerisindedir. Koronavirüs ile birlikte bu kriz daha da derinleşmeye başlamıştır" denildi.

'TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜK KRİZDE'

"Türkiye ekonomisi büyük bir krizle karşı karşıyadır.  Faşist rejimin ekonomisi Mart ayında büyük bir açık vermiştir. Nisan ayında bu açık daha da artacaktır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Faşist iktidar, ekonomik krizin derinleşen etkileri karşısında kendi dışında oluşan her türlü dayanışma ve yardımlaşma pratiklerini engellemeye çalışmaktadır" diye kaydedildi.

'SAVAŞ POLİTİKALARI SÜRÜYOR'

AKP-MHP iktidarının savaş politikalarını sürdürdüğüne dikkat çekilen mesajda, "İdlib’e ve Rojava’ya asker sevkiyatı devam etmektedir. Rojava topraklarına dönük bombardımanlar devam ediyor.  Medya savunma alanlarına dönük olarak hava saldırıları devam ediyor. Kuzey Kürdistan’da gerillaya dönük operasyonlar devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

'SOKAKLARI TERK ETMEMELİYİZ'

Mesajda şunlar da kaydedildi:
"İşçi ve emekçilerin öncüsü olarak biz devrimciler her ne şekilde olursa olsun sokakları terk etmemeliyiz.
Bu temelde küçük iş büyük iş ayrımı yapmadan işçi ve emekçi kitlelerle doğrudan ilişki kurma olanaklarını yaratmalıyız.
1 Mayıs sürecinde faşizmin saldırıları, pandemi süreci ve emperyalist yayılma siyaseti karşsında devrimci siyasette ısrar edeceğiz. Bu temelde sokakları terk etmeyeceğiz."