DKP/BÖG: Kızıldere, birleşik devrimi işaret ediyor

Kızıldere Katliamı'na ilişkin açıklama yapan DKP/BÖG, "Birleşik devrim mücadelesini örgütlemek en birincil görevimiz" dedi.

DKP/BÖG, Kızıldere Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mahir Çayan ve arkadaşlarının Denizler'in idamını durdurmak için Kızıldere’de başlattıkları eylemleri hafızalardan silinmeyecek bir devrimci kuşağın varlığını, bilincini, kararlılığını ve savaşçılığını yarattı. Kızıldere aynı zamanda sömürgeci, faşist TC’nin de hafızasından silinmeyecek, uykularını kaçıracak devrimci direnişin, devrimci feda ruhunun adı oldu" denildi.

'FEDAİ EYLEM YAPAN HERKES MAHİR ÇAYAN'DIR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kızıldere direnişi gün kadar yenidir. Bugün Türkiye hapishanelerinde binlerce tutsak tarafından gerçekleştirilen direniş bir Kızıldere’dir. Kendini fedai eylemi ile buluşturan her bir tutsak bugün Mahir Çayan ve arkadaşlarının ta kendisidir.

AKP-MHP faşizminin Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarını kuşattığı, zulüm ile yönetmeye çalıştığı bugün daha fazla Kızıldere’leşmek ve Mahir’leşmek, birleşik devrim mücadelesini örgütlemek en birincil görevimiz olarak karşımızda duruyor. Bütün hazırlıklarımız birleşik devrim perspektifi ile bu görevi yerine getirmek üzerine sürüyor.

'BİRLEŞİK DEVRİM MÜCADELESİNDE KONUMLANMALIYIZ'

Tüm ülke hemen ertesi günümüzde eşit olmayan koşullarda bir seçime gidiyor. Genel olarak seçimler iktidarları değiştirebilir ya da zayıflatabilir ancak iktidarları yıkmaz. Bizler bugün bunun bilinci ile seçim sonrasındaki konumlanmamızı gerçekleştirmeliyiz. Bu konumlanmanın adresi birleşik devrimci merkez, birleşik devrim mücadelesidir."