DKP/Birlik: 1 Mayıs'ta sınıf mücadelesini büyütelim

1 Mayıs'ı kutlayan DKP/Birlik, "Her alanda direniş ezgilerimizi seslendirmeli, üretim sürecini durduracak bir sınıf eylemini icra etmeliyiz" dedi.

DKP/Birlik, İşçi ve Emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs vesilesiyle bugün yazılı açıklama yayımladı.

'PANDEMİYİ EMEKÇİLERİN ALEYHİNE YÖNETMEK İSTİYORLAR'

Açıklamada, şöyle denildi:
"Bu sene 1 Mayıs’ı, daha önce hiç karşılaşmadığımız bir kriz aralığında karşılayacağız: Kapitalizm salgınının bir uzamı olan, pandemi koşullarında! Kapitalizmin varoluşsal krizini, daha da ayyuka çıkaran pandemi, her benzer tarihsel kesitte olduğu gibi işçilere, emekçilere, yoksullara ve tüm ezilenlere katmerli bir baskı, zulüm ve sömürü olarak geri dönmekte. Sahnenin bir yanında, durmayan üretim çarklarının arasında ezilen işçilerin, kanları ve alın terleri birbirine karışırken; diğer bir yanında ise o kan ve alın terinin üzerine oturtulan,  karantina romantizmi ve ucuz dayanışma edebiyatları hüküm sürmekte.  

'SINIF MÜCADELESİ BÜYÜTÜLMELİ'

Bulunduğumuz her alanda, sınıf kardeşlerimizle kol kola girip direniş ezgilerimizi seslendirmeli, üretim sürecini durduracak bir sınıf eylemini icra etmeliyiz.
27 Nisan’ın işaret ettiği devrimci kopuş çizgisini 1 Mayıs ile buluşturmalı; bedenini açlığa ve ölüme yatıran yoldaşlarımızın iradesi ve kararlılığıyla, çeliğe aldığı suyu tekrardan hatırlatmalıyız."