Erdoğan, Suriye'yi DAİŞ yönetimi 'kafa kesme' ile tehdit etti

İdlib için Putin'den ateşkes temennisinde bulunan Erdoğan, Suriye ordusunu ise DAİŞ'le özdeşleşen "kafa kesme" yöntemiyle tehdit etti.

Moskova ziyareti öncesi Rusya Devlet Başkanı Putin'den ateşkes isteyen Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, diğer yandan Suriye rejimini tehdit etmeyi sürdürdü.

"Rusya'ya ve İran'a bir kez daha sesleniyorum, Suriye'de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok" diyen Erdoğan, Suriye rejimini ise DAİŞ'le özdeşleşen "kafa kesme" ile tehdit etti.

Erdoğan, "Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor. Türkiye'nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak" dedi.

Putin ile 5 Mart'ta gerçekleşecek toplantıya ilişkin beklentilerini de dile getiren Erdoğan, "Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz" dedi.

Erdoğan'ın Moskova ziyaretinden öncesinde ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Kelly Craft bu gece Ankara'ya geliyor.