Ermenistan Kürtleri: Erdoğan-Bahçeli HDP ile durdurulur

Ermenistan'daki Kürtler, 24 Haziran'da tüm Kürtleri HDP'ye destek vermeye çağırdı.

Ermenistan’da yaşayan Kürtler, 24 Haziran seçimlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Ermenistan Kürtleri adına açıklamayı ‘Kurdistan Komite’ yaptı. Komite adına basın açıklamasında konuşan Ermenistan Parlamentosu Milletvekili Knyaze Hamid, Kuzey Kurdistan ve Türkiye’deki Kürtlerin sandık başına gidip iradelerini temsil eden HDPyi desteklemelerini gerektiğini söyledi. Türkiye’deki Erdoğan-Bahçeli faşist ittifakını şiddetle kınadıklarını ve buna bir son vermek için bu seçimlerin iyi bir seçenek sunduğunu vurguladı. 

'KÜRTLER BASTIRILAMAYACAĞINI GÖSTERMELİ'

"Kürt halkı bir kez daha herkese satın alınamayacağını ve şiddet ve tehditlerle bastırılamayacağını göstermeli" diyen Hamid, seçimlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için de önemli bir adım olacağını kaydetti.

Kurdistan Komite Başkanı Jenya Qadir ise Kürdistan'ın dört parçasında yaşanan gelişmeleri ilgi ve dikkatle takip etiklerini vurguladı.

Basın açıklamasında konuşan Şengalle Dayanışma Komitesi Temsilcisi Sılo Dırboyan da, Kürdistan halklarının din, milliyet farkı gözetmeksizin seçime katılarak HDP'ye aktif destek sağlamaları gerektiğini dile getirdi. 

Şex Tahir de Kuzey Kurdistan'ın ana vatan olduğunu ve burada yaşanan gelişmelerin Ermenistan Kürtleri üzerinde direkt olarak etkide bulunduğu söyledi ve HDP'ye destek çağrısı yaptı.