ESP: İşgale karşı Kürt halkının yanında olalım

Türk devletinin işgalci ve sömürgeci saldırılarına dikkat çeken ESP, KDP'yi askeri yığınağı geri çekmeye, devrimcileri de Kürt halkının yanında olmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu, Türk devletinin Kürdistan genelindeki işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'SADECE TÜRK DEVLETİNE YARAR' UYARISI

Açıklamada, "Ne pandemi, ne halk sağlığının önceliği sorunu sömürgeci rejimleri ve işbirlikçilerini Kürt halkına saldırmaktan alıkoymuyor. Açık ki, sömürgeciler sosyal ve fiziksel mesafenin zorunluluğu nedeniyle kitle mücadelesinin düzey kaybı yaşadığı koşullardan yararlanarak Kürt kanı dökmekte duraksamıyor" denildi.

"KDP/Barzani rejiminin Zînî Wertê alanına yaptığı askeri yığınak faşist sömürgeci rejimle yaptığı iş birliğinde derinleştiğini gösteriyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu politika yalnızca sömürgeci güçlere kazandıracaktır. KDP, ilerlediği bu yoldan vazgeçmeli, yaptığı askeri yığınağı geri çekmelidir. Güney Kürdistan halkının çıkarı Türk burjuva devletiyle iş birliğinde değildir" denildi.

ESP, Türkiyeli ilerici, devrimci, sosyalist parti ve örgütleri, tutarlı aydın ve demokratları da saray rejiminin sömürgeci heveslerine karşı sesini yükseltmeye, işgal planlarını teşhir etmeye, Kürt halkının yanında olmaya çağırdı.