ESP'den HDP'ye destek: Direnişi büyütelim

ESP MYK, HDP'ye kapatma davası açılmasına karşı direnişi büyütmeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), HDP'ye dönük kapatma davasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "AKP-MHP faşizmi, kadınların, gençlerin, emekçilerin, ezilenlerin politik özgürlük mücadelesini bastıramadığı her durumda HDP’ye saldırmaya devam ediyor. Sömürgeci savaş politikaları ve siyasi soykırım saldırıları ile engelleyemedikleri halklarımızın birlikte eşit ve özgür yaşama iradesini şimdi de kapatma davası ile engellemeye çalışıyorlar" denildi.

'HDP BUGÜN DE BOYUN EĞMEYECEK'

ESP MYK, şunları da ifade etti:

"Eski eş başkanları başta olmak üzere binlerce yönetici ve üyesi tutuklanan, belediyeleri kayyumla gasp edilen il-ilçe binaları kuşatma altına alınarak milyonlarca seçmenin iradesi gasp edilmeye çalışılmıştır. Faşizmin kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımadığı, halkların, ezilenlerin ve kadınların  eşitlik ve özgürlük mücadelesinin birleşik cephesi HDP; dün olduğu gibi bugün de bu saldırılara boyun eğmeyecektir.
AKP-MHP faşist iktidarının çıplak arama işkencesinden gözaltında kaybetme saldırısına, KHK zulmünden değişik faşist saldırganlığa kadar bir dizi suçunu ortaya çıkaran, adeta rejimi suç üstü yakalayan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve aynı gün HDP’nin kapatılması için AYM’ye başvuru yapılması; faşizmin intikam saldırısından başka bir şey değildir.
HDP; emeği sömürülen, grev hakkı engellenen, yoksulluk ve işsizlikle baş başa bırakılan işçi ve emekçilerin partisidir. Sömürgeciliğin dilini, ulusal haklarını yok saydığı Kürtlerin, çifte sömürü ve erke-devlet şiddeti ile sindirmeye çalıştığı kadınların, geleceksizliğe karşı direnen gençlerin, doğası sahip çıkanların, LGBTİ+’ların, inkar ve asimilasyonla yok sayılan hakların ve inançların partisidir. HDP’ye dönük saldırılar eşitlik, özgürlük ve bu topraklarda bir arada yaşama iradesine dönük saldırılardır.
Bugün faşizmin saldırılarına karşı HDP özelinde geleceğimize ve irademize sahip çıkma günüdür. Sosyalistler, demokratlar, insan hakları savunucuları, kadınlar, gençler, ezilenler faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütme sorumluluğu ile karşı karşıyadır.
Hayatları ve gelecekleri için sokakları terk etmeyen kadınların isyanından; kayyumlara karşı direnişin bayrağı olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kararlılığından; her türlü baskı ve polis terörüne rağmen direnen işçilerden aldığımız güçle faşizmin önünde birleşik bir güce ve barikata dönüşecek; HDP’ye yönelik saldırıları direnişi ve mücadeleyi yükselterek püskürteceğiz.
Faşizme karşı direnişi ve mücadeleyi yükseltelim."